Foto: stock.xchng
Gaļas pārstrādes uzņēmuma AS "Ruks Cēsu gaļas kombināts" ("Ruks") apgrozījums pērn bija 1,35 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir 1,45% samazinājums salīdzinājumā ar 2010.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 1,37 miljonus latu.

"Ruks" zaudējumi pērn palielinājušies līdz 705 314 latiem salīdzinājumā ar 251 835 latu zaudējumiem 2010.gadā.

Uzņēmums 2009.gadā strādāja ar 2,51 miljona latu apgrozījumu un 241 221 lata zaudējumiem.

Kā norādīts "Ruks" vadības ziņojumā, zaudējumi skaidrojami ar situāciju tirgū, jo pie pašreizējiem ražošanas un realizācijas apjomiem uzņēmums nevar būtiski ietekmēt ne lopu iepirkuma, ne produkcijas realizācijas cenas. Tāpat būtiska ietekme uz ražošanas izmaksām ir energoresursu cenu kāpumam.

Tāpat norādīts, ka šogad uzņēmumam jāturpina strādāt pie izmaksu samazināšanas un apgrozījuma palielināšanas, lai samazinātu zaudējumus. Tiek meklēti investori, lai piesaistītu papildu apgrozāmos līdzekļus ražošanas paplašināšanai.

"Ruks" lielākais akcionārs ar 81% kapitāldaļām ir Juris Lūsis, savukārt 5,68% un 5,77% akciju pieder attiecīgi Ģirtam Krūmiņam un Jānim Bāliņam.

Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir dzīvnieku iepirkšana, to gaļas pirmapstrāde un realizācija. "Ruks" nodarbojas ar liellopu, cūku, strausu un medījumu kaušanu un atkaulošanu, svaigas gaļas ražošanu un vairumtirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!