Foto: DELFI

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 6,5%, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati.

Ēku būvniecības apjoms palielinājās par 6,8%, inženierbūvju būvniecība - par 6,3%.

Būvniecības produkcijas apjoms šā gada otrajā ceturksnī bija 257,6 miljoni latu. Salīdzinot ar otro ceturksni gadu iepriekš, pieaugums ir 5,3%

Šā gada otrajā ceturksnī būvniecības produkcijas apjoms faktiskajās cenās bija 257,6 miljoni latu.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, būvniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 1,9%. Tai skaitā ēku būvniecības apjoms samazinājās par 4,6%, bet inženierbūvju būvniecības apjoms palielinājās  par 5,8%.

Otrajā ceturksnī, salīdzinot ar otro ceturksni gadu iepriekš, būvniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 5,3%.

Ēku būvniecības apjoms palielinājās par 2,3%, tai skaitā dzīvojamo māju būvniecība palielinājās par 44,1% un administratīvo ēku būvniecība pieauga 2,5 reizes. Inženierbūvju produkcija, salīdzinot ar pagājušā gada 2.ceturksni, pieauga par 7,5%, un tam par iemeslu bija būtisks produkcijas apjoma palielinājums maģistrālo cauruļvadu, spēka un komunikācijas līniju būvniecībā divas reizes, kā arī ostu būvniecībā 2,3 reizes.

Otrajā ceturksnī izsniegtas 669 būvatļaujas viena dzīvokļa māju būvniecības uzsākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai ar kopējo platību 143 600 kvadrātmetru. Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, tas ir par 12 būvatļaujām mazāk, bet par 6,7% paredzētās kopējās platības vairāk. Jaunu viena dzīvokļa māju būvniecībai ar kopējo platību 99 900 kvadrātmetru - izsniegtas 434 būvatļaujas jeb par 7,2% lielāku platību un 11 būvatļaujām mazāk.  

Savukārt rūpnieciskās ražošanas ēku un noliktavu būvniecībai ar kopējo platību 199 100 kvadrātmetru, izsniedza 124 būvatļaujas. Salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, ir izsniegtas par 18 būvatļaujām mazāk, bet par 17,5% lielāku platību.

68 būvatļaujas izsniedza jaunu rūpniecības ēku un noliktavu būvniecībai ar kopējo platību 81 000 kvadrātmetri jeb par 9 būvatļaujām un 8% paredzētās platības mazāk kā pērnā gada otrajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!