Foto: Publicitātes foto
Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajā maršrutu tīklā, šogad pārvadātājiem būs nepieciešams papildu finansējums vismaz 32 miljonu eiro apmērā, piektdien pavēstīja Sabiedriskā transporta padomes sēdes dalībnieki.

Zaudējumu apmērs pieaudzis, jo saistībā ar veiktajiem pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai pasažieru skaits ir būtiski samazinājies, tādējādi sarukuši arī pārvadātāju ieņēmumi.

Sabiedriskā transporta padomē atzīmēja, ka 2021.gada janvārī, salīdzinot ar 2019. un 2020.gada janvāri, ieņēmumi no pārdotajām biļetēm autobusos ir samazinājušies attiecīgi par 58% un 59%, bet vilcienos - attiecīgi par 50% un 53%. Nepieciešamā papildu finansējuma summa varētu palielināties atkarībā no ieviestajiem ierobežojumiem vai izmaksu pieauguma atsevišķos segmentos, piemēram, augot degvielas cenām vai atalgojumam.

Tāpat sēdē tika spriests par valdības aicinājumu izvērtēt iespēju ieviest papildu ierobežojumus sabiedriskajā transportā. Saistībā ar to plānots izvērtēt jautājumu par braukšanas maksas atvieglojumu atcelšanu konkrētām pasažieru grupām ārkārtējās situācijas laikā, kā arī nodrošināt papildu reisus vai transportlīdzekļus laikā, kad pieprasījums pēc sabiedriskā transporta pakalpojumiem ir vislielākais.

Sabiedriskā transporta padome ir koleģiāla institūcija, kas izskata ar sabiedriskā transporta pakalpojumu pārzināšanu un organizēšanu saistītus jautājumus. Padomes darbu nodrošina Autotransporta direkcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!