Foto: Publicitātes foto/"Sadales tīkls"

AS "Sadales tīkls" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 225,405 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes līdz 9,481 miljonam eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, par 3,2% pieaudzis kopējais sadalītās elektroenerģijas apmērs, 2021.gada trīs ceturkšņos sasniedzot 4772 gigavatstundas (GWh). Mājsaimniecību vidū elektroenerģijas patēriņš pieaudzis par 6,4%, lauksaimniecības sektorā – par 4,7%, bet nerūpniecības sektorā, kas tostarp ietver birojus, kultūras un sporta centrus, viesnīcas, – par 3,1%. Šīs izmaiņas ietekmēja gan aukstums gada sākumā un karstums vasarā, gan arī Covid-19 ierobežojumu maiņa.

Salīdzinot ar 2020. gada deviņiem mēnešiem, elektroenerģijas patēriņš samazinājies tirdzniecības un ēdināšanas sektoros – par 1,7%. Patēriņa apmēru šajā segmentā galvenokārt ietekmēja ieviestie ierobežojumi saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Elektrotīkla pārbūvē un atjaunošanā deviņos mēnešos "Sadales tīkls" ieguldījis 43,7 miljonus eiro. Tai skaitā lietotāju elektroapgādes drošuma uzlabošanā ieguldīti 3,6 miljoni eiro, bet viedā tīkla attīstībā - 4,1 miljons eiro.

Šogad trīs ceturkšņos, neskaitot masveida bojājumus, ko izraisījušas vētras un citas dabas stihijas, reģistrēti kopumā 11 843 elektrotīkla bojājumi, kas ir par 12,5% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Dabas apstākļu ietekmes mazināšanai 2021. gada deviņos mēnešos aptuveni 3544 kilometru kopapjomā veikta elektrolīniju trašu attīrīšana no krūmiem, kā arī potenciāli apdraudošo koku izzāģēšana aizsargjoslā.

Šogad trīs ceturkšņos uzstādīti vairāk nekā 102 000 viedo skaitītāju. Kopumējais uzstādīto viedo elektroenerģijas skaitītāju daudzums sasniedzis 944 150, nodrošinot, ka 94% no klientu elektrības koppatēriņa tiek uzskaitīti ar attālināti nolasāmiem skaitītājiem.

Klientu pieslēgumu izbūvē 2021.gada deviņos mēnešos ieguldīti 13,5 miljoni eiro, izbūvējot apmēram 13 212 elektrotīkla pieslēgumu, kas ir par 17% vairāk nekā 2020. gada attiecīgajā periodā.

"Sadales tīkla" apgrozījums pērn trīs ceturkšņos bija 218,651 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 3,565 miljoni eiro.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!