Foto: LETA

Gatavojoties pasliktinātiem laikapstākļiem, kas var radīt elektroapgādes traucējumus, AS "Sadales tīkls" paaugstinājusi personāla operatīvo gatavību. Darbam paaugstinātas intensitātes režīmā, novēršot iespējamos bojājumus elektrotīklā, mobilizētas gan "Sadales tīkla", gan apakšuzņēmēju operatīvā darba brigādes visā Latvijā, sagatavots aprīkojums un specializētā tehnika.

Novērst spēcīgā vēja bojājumus, iespējami drīz atjaunojot klientiem elektroapgādi, visā valsts teritorijā ir gatavi vairāki simti elektromontieru. Ja būs nepieciešams, "Sadales tīkls" piesaistīs papildu brigādes. Kopējais pieejamais resurss ir vairāk nekā 1000 darbinieku.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozei jau šodien (13. janvārī) vēlā vakarā vējš brāzmās visā valsts teritorijā varētu sasniegt 20 - 23 m/s, piekrastes rajonos 25 - 28 m/s. Spēcīgās vēja brāzmas turpināsies arī gaidāmajā naktī un rīt, pierimstot vien sestdien rīta pusē. Spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas var apdraudēt cilvēku dzīvību. Uzņēmums aicina būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Redzot bīstamu situāciju, notikuma vietai tuvoties nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls".

Gatavojoties stiprajam vējam, uzņēmums arī aicina iedzīvotājus laikus parūpēties par uzlādētiem akumulatoriem mobilajiem telefoniem, datoriem un citām ikdienā izmantojamām viedierīcēm, kā arī sarūpēt kabatas lukturīšus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!