Foto: Publicitātes foto

Elektroenerģijas sadales sistēmas operators AS "Sadales tīkls" izstrādājis e-rīku elektrotīkla bojājumu pieteikšanai mājaslapā, "Delfi Bizness" pavēstīja "Sadales tīkla" pārstāvji.

Poga "Pieteikt bojājumu" atrodama "Sadales tīkla" mājaslapas pirmajā skatā, un to ir iespējams izmantot arī viedtālrunī. Spiežot uz to, klients varēs izvēlēties ziņot par elektroapgādes pārtraukumu, sprieguma svārstībām vai pamanītiem "Sadales tīkla" infrastruktūras bojājumiem. Bojājuma novēršanas gaitai klients pēcāk varēs sekot līdzi digitālajā kartē (sadaļā "Pieteikumi") - līdzās adresei būs redzams pieteiktā bojājuma statuss. Proti, klients varēs tikt informēts, kad pieteikums nodots meistariem, redzēt, ka meistari ir ceļā uz bojājuma vietu, ka jau notiek darbi vai pārliecināties, ka darbi ir pabeigti. Statusa informācija atjaunojas ik pēc 15 minūtēm.

Bojājuma pieteikšana un tālāka informācijas koordinēšana notiek pilnībā automatizēti. Integrācija ar uzņēmuma dispečervadības un citām sistēmām, kā arī digitālo karti nodrošina iespēju sekot bojājuma novēršanas statusam digitālajā kartē 24/7.

"Bojājumu pieteikšana mājaslapā un iespēja digitālajā kartē sekot līdzi novēršanas gaitai ir nozīmīgs solis "Sadales tīkla" digitalizācijas ceļā un nebijis serviss komunālo pakalpojumu nozarē Latvijā," uzsver "Sadales tīkla" valdes locekle un klientu direktore Baiba Priedīte.

Uzņēmumā arī informē, ka kopējais sadales elektrotīkla garums Latvijā sasniedz gandrīz 93 000 kilometru, tāpēc iespēja pieteikt bojājumus pakalpojuma sniedzēja mājaslapā 24 stundas diennaktī vairo operatīvu informācijas apmaiņu, palīdz atslogot zvanu centru un tādējādi ilgtermiņā arī optimizēt izmaksas. "Sadales tīkls" sagaida, ka šis rīks sniegs pienesumu elektrotīkla uzturēšanā un elektroapgādes drošuma stiprināšanā, pateicoties plašākai sabiedrības līdzdalībai infrastruktūras defektu apzināšanā.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!