Foto: LETA

Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmums "Sadales tīkls" (ST) plāno nākotnē palielināt sadales sistēmas tarifus, lai varētu paaugstināt sniegto pakalpojumu kvalitāti, otrdien konferencē "Brīvais elektroenerģijas tirgus – attīstība un tendences" sacīja ST valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

"Pašlaiks sadales sistēmas cenas veido aptuveni 40% no elektroenerģijas gala rēķinā. Protams, klientiem interesē, vai gaidāmas kādas pārmaiņas. Domāju, ka tādas būs, bet aktuāls patlaban ir jautājums – kad? Mēs visi gribam, lai sadales sistēmas cenas stāv uz vietas – jā, mēs to varām darīt, bet šis jautājums jāskata no tehniskās puses," klāstīja Pinkulis.

Viņš norādīja, ka finansējuma trūkuma dēļ pēdējos gados nav rekonstruēti 12 tūkstoši kilometru elektropārvades līniju. "Mums ir jāizvēlas – vai saņemam pretenzijas no klientiem par pakalpojuma kvalitāti, vai arī tomēr pakāpeniski katru gadu cenšamies kvalitāti paaugstināt. Katrā ziņā ir jāatrod pareizais vidusceļš," pastāstīja ST vadītājs.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo". "Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!