Foto: Publicitātes foto
"Radot savus produktus, mēs izmantojam izejvielas, kurās citi derīgumu vairs neredz, un atgriežam tās atpakaļ vidē un ekonomikā," saka uzņēmuma "Plant-I-Boost" izpilddirektors Lauris Grāvelis.

"Plant-I-Boost" darbojas salīdzinoši jaunā produktu nišā. Dzīvnieku un augu olbaltumvielas, eļļas, taukvielas ir produkti, kas noderīgi lauksaimniecībā. "Plant-I-Boost" sadarbībā ar zinātniski pētnieciskajām laboratorijām no šīm izejvielām izstrādā videi, cilvēkiem un augiem draudzīgu organisko mēslojumu.

"Plant-I-Boost" reģistrēts 2022. gada jūnijā un sākotnēji izaudzis kā atzars kompānijai "L. J. Linen", kas jau gandrīz 30 gadus darbojas agroproduktu ražošanas un tirdzniecības laukā.

Neparasts virziens – organiskā mēslojuma ražošana. Kāpēc tieši šāds produkts?

Cilvēki, attīstot arvien efektīvāku ražošanu, tomēr ir aizgājuši nepareizā virzienā attiecībā pret zemi, vidi un pārējo cilvēci. "Plant-I-Boost" ražo produktu, aizpildot aprites ekonomikas tukšos posmus. Mēs jaunus resursus nepatērējam, mēs izmantojam to, kas jau ir pieejams, un atgriežam to atpakaļ gan vidē, gan ekonomikā. Mūsu produkti tiek izstrādāti, sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem. Tas ir vēl viens pozitīvs aspekts: mēs ne tikai radām savu produktu, bet zināmā mērā veicinām arī Latvijas zinātnes attīstību. Mums ir ļoti talantīgi zinātnieki, bet liela problēma ir šo zināšanu komercializācija. Interesantās, jaudīgās idejas netiek tālāk par zinātnieku laboratorijām, bet tur ir ļoti daudz potenciāla.

Šobrīd" Plant-I-Boost" jau nostājies uz savam kājām, tomēr sākotnēji tas radās kā lielās kompānijas "L. J. Linen" atzars.

Mātesuzņēmums "L. J. Linen" tika dibināts 2004. gadā, bet tā aizsākumi meklējami 90. gadu sākumā. Tajā laikā Skandināvijas valstis meklēja sadarbību ar postpadomju valstīm izejmateriālu tirdzniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!