Foto: Saeimas administrācija

Igaunijas energokompānijas "Eesti Energia" mietas uzņēmums SIA "Enefit" ir uzvarējis iepirkumā un nodrošinās elektroenerģijas piegādi Saeimai un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC), portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Saeimas rīkotajā iepirkumu konkursā par elektroenerģijas iegādi 1350 megavatstundu (MWh) apmērā "Enefit" piedāvāja viszemāko cenu un tādējādi tika atzīts par ekonomiski izdevīgāko sadarbības partneri. Elektrības piegādi Saeimai un tās pārvaldītajiem īpašumiem "Enefit" uzsāks šī gada 1.maijā.

Tāpat "Enefit" arī turpmākos 12 mēnešus nodrošinās elektroenerģiju LVRTC, kura organizētajā iepirkumā jau otro gadu pēc kārtas uzņēmums piedāvājis zemāko cenu. Gada laikā LVRTC tiek plānots pārdot 25 000 MWh elektroenerģijas un kopējā līguma summa ir 794 750 latu.

Jau ziņots, ka "Enefit" mātes kompānijas "Eesti Energia" peļņa no pamatdarbības (EBITDA) 2012.gadā pieauga par 5% un sasniedza 278 miljonus eiro (195 miljonus latu). Pērn "Eesti Energia" Baltijā ir realizējusi vairāk nekā 9 teravatstundas (TWh) pašu saražotās elektroenerģijas, tādējādi ieņemot 33% lielu Baltijas kopējā tirgus daļu, informēja kompānijā.

Savukārt "Eesti Energia" meitas uzņēmums Latvijā SIA "Enefit" 2012.gadā ir pieckāršojis savu klientu portfeli un dubultojis pārdotās elektroenerģijas apjomus. "Enefit" klientu skaits ir audzis no 273 līdz 1317 uzņēmumiem, bet gala patērētājiem pārdotās elektroenerģijas apjoms 2012.gadā ir paaugstinājies divkārt, sasniedzot 845 GWh. Uzņēmuma tīrā peļņa aizvadītā gada laikā arī ir ievērojami augusi - no 0,6 līdz 4,3 miljoniem eiro (3,01 miljons latu).

Kopējais "Eesti Energia" apgrozījums 2012.gadā saglabājās stabils, sasniedzot 868 miljonus eiro (607 miljonus latu). Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa, saistībā ar elektroenerģijas ražošanas vienību pārvērtēšanu, ir samazinājusies par 48% līdz 76,9 miljoniem eiro (53,8 miljoni latu).

SIA "Enefit" ir elektroenerģijas pārdevējs Latvijas atvērtajā elektroenerģijas tirgū. "Enefit" mātes uzņēmums "Eesti Energia" ir lielākais elektroenerģijas ražotājs Baltijā. "Enefit" ir dibināts 2006.gadā, tas ir reģistrēts elektroenerģijas tirgotājs visā Latvijas teritorijā, kā arī uzņēmumam ir sadarbības līgumi ar AS "Augstsprieguma tīkls" (pārvades sistēmas operators) un AS "Sadales tīkls" (sadales sistēmas operators). Pašlaik "Enefit" ir vairāk nekā 1400 klientu, uzņēmuma klientu portfelis 2012. gadā sasniedza 20% no Latvijas atvērtā tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!