Foto: LETA

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas precizē arī regulējumu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru lidostas teritorijā, informē Saeimas Preses dienestā.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans iepriekš norādīja, ka grozījumi nodrošinās savlaicīgu nacionālā regulējuma atbilstību Eiropas Savienības direktīvām, ieviešot mobilitātes pakotni, un palīdzēs novērst nelikumīgu taksometru pakalpojumu sniegšanu starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā.

Grozījumi aizliedz autovadītājam pašam vai ar citu personu starpniecību piedāvāt pārvadājuma pakalpojumu braucienam no lidostas, ja autotransporta līdzeklim nav izsniegta licences kartīte ar speciālo atzīmi.

Likums noteic, ka pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili var veikt ar pārvadātāja īpašumā vai turējumā esošu M1 kategorijas vieglo automobili arī tad, ja tajā ir vairāk nekā četras pasažieru sēdvietas.

Tāpat grozījumi paredz anulēt transportlīdzeklim izsniegto pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili licences kartīti gadījumā, ja pārvadātājs nav transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs.

Likums ievieš izmaiņas autopārvadātāju profesionālās darbības nosacījumos un papildina regulējumu par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanu, veicot starptautiskos pārvadājumus. Grozījumi precizē arī autoostu reģistrācijas noteikumus un licencēšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem.

Grozījumi stāsies spēkā šā gada 15. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!