Foto: LETA

Saistībā ar sākto izmeklēšanu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu no amata nolēmis atkāpties būvniecības uzņēmuma SIA "Moduls Rīga" padomes priekšsēdētāja vietnieks Māris Martinsons.

Martinsons skaidroja, ka šāda lēmuma pieņemšana ir saistīta ar pašlaik notiekošajiem izmeklēšanas procesiem, kuros viņš ir iesaistīts.

"Ņemot vērā, ka izmeklēšanas procesi ir tik ilgi, es pieņēmu lēmumu izstāties no padomes, lai uzņēmums turpinātu pilnvērtīgi strādāt un mazinātu negatīvās publicitātes ietekmi uz uzņēmumu. Pagājušā gada vasarā uzsāktā izmeklēšana PVN lietā vēl joprojām turpinās, esam iesnieguši visu pieprasīto informāciju, kā arī esmu sniedzis liecības, bet par lietas virzības termiņiem sīkākas informācijas mums pašlaik nav," norādīja Martinsons.

Turpmāk "Moduls Rīga" padomi veidos Aleksandrs Abarinovs un Grigorijs Rozencvets, bet Māris Martinsons padomes darbībā turpmāk nepiedalīsies.

Kā ziņots, Martinsona vārds pagājušā gada vasarā izskanēja saistībā ar Finanšu policijas ierosināto lietu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanu. Noziedzīgais grupējums esot darbojies divus gadus, valstij nenomaksātos nodokļos radot kaitējumu vairāk nekā 11 miljonu eiro apmērā.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Moduls Rīga" dibināta 1994. gadā. Tās pamatkapitāls ir 1 195 152 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Rozencvetam, Abarinovam un SIA "MM Investīcijas".

Pagaidām nav publiski pieejami "Moduls Rīga" finanšu dati par 2014. gadu, taču 2013. gadu uzņēmums noslēdza ar 25 095 653 eiro apgrozījumu un 1 650 725 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!