Foto: stock.xchng
Rīgas pils Ģerboņu zālē trešdien notiks Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas ietvaros dibinātās Augstākā līmeņa grupas rīkotais darba seminārs "Izaugsmei: Kopā ir ātrāk".

Seminārā ir plānota Valsts prezidenta Andra Bērziņa līdzdalība.

Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas ietvaros dibinātā Augstākā līmeņa grupa darbību sāka 2011. gada oktobrī. Grupa organizējusi trīs reģionālos forumus, kas norisinājās Daugavpilī, Ventspilī un Rīgā. Forumi sniedza iespēju novērtēt dažādu pilsētu, izglītības iestāžu un nozaru pārstāvju gatavību darbam ar privātiem investoriem. Diskusijās piedalījās vairāk nekā 300 uzņēmēju, pašvaldību, uzņēmēju organizāciju, valsts pārvaldes un izglītības institūciju pārstāvji. Apzināti vairāk nekā 40 privātie un aptuveni 30 publiskie investīciju projekti.

"Latvija drīz var izsmelt savu ekonomisko potenciālu, neskatoties uz pēdējā laikā uzrādītajiem labajiem izaugsmes rādītājiem. Investīciju piesaiste šajā posmā var izrādīties valsts izdzīvošanas jautājums. Uzņēmuma attīstība nav tikai paša uzņēmuma problēma, bet arī visas valsts jautājums," akcentē grupas dalībnieks, "Eko Investors" padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs.

"Semināra laikā gūtās atziņas tiks apkopotas jau iesāktajā materiālā par Latvijas nākotnes attīstību un iespējām, kas kalpos par piedāvājumu, iezīmējot potenciālajiem ārvalstu partneriem iespējas, priekšrocības un biznesa veiksmes stāstus Latvijā. Tās kalpos par instrumentu Latvijas amatpersonām un diplomātiem, lai informētu investorus par attīstības iespējām, kuru mājvieta rodama šeit – Latvijā," stāsta Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle.

Augsta līmeņa grupa koordinē savu darbību ar Ministru prezidenta vadīto Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomi, kā arī jaunveidojamo Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomi, kas darbosies ārlietu ministra vadībā.

Grupas sastāvā darbojas biržas "NASDAQ OMX Riga" valdes priekšsēdētāja vietnieks Indars Aščuks, "LHV pank" Institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis, Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle, "Felix Holding" valdes priekšsēdētājs Aivars Ločmelis, "MRS Grupa" vecākais konsultants Sandis Kolomenskis, Biznesa augstskolas "Turība" valdes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, "Eko Investors" padomes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!