Foto: Publicitātes attēli
Nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" ir noslēdzis līgumu ar AS "RERE Grupa" par daudzdzīvokļu ēku projekta "Trebū Home" nākamās kārtas būvniecību.

Turpinot dzīvojamo ēku kompleksa attīstību, tā ceturtajā kārtā tiks izveidots jauns kvartāls ar trim sešstāvu ēkām un atbilstošu infrastruktūru. Komplekss atrodas Rīgā, Pļavniekos, veidojot zaļu, sakoptu un pilsētnieku prasībām atbilstošu vidi. Projekta pasūtītājs ir SIA "AFI Inestments", un ceturtās kārtas būvdarbus veiks "RERE Grupas" uzņēmums SIA "RERE Meistari".

Šajā kārtā kopā tiks uzbūvēti 153 divu līdz četru istabu plaši dzīvokļi. Trīs dzīvojamās ēkas kopējā dzīvokļu kompleksā veidos atsevišķu pakavveida kvartālu ar iekšpagalmu. Ēkas tiks izvietotas tā, lai iekšpusē veidotos apzaļumots, labiekārtots iekšpagalms kā noslēgta vieta māju iedzīvotājiem. Pagalma centrālajā daļā plānots zāliens, rotaļu laukums un atsevišķas atpūtas vieta. Mājas projektētas kā A (augstākās) klases energoefektīvas dzīvojamās ēkas.

Ceturtās kārtas būvniecības izmaksas pārsniedz 13 miljonus eiro. Plānots, ka būvdarbi noslēgsies 2023. gada pavasarī.

"Trebū Home" projekts tapis, sadarbojoties Latvijas birojiem "Arhis arhitekti" un "Mark arhitekti". Ceļu darbu izstrādātāji ir AS "Ceļu projekts", savukārt labiekārtojuma daļas darbus izstrādājis SIA "Labie koki projekti", būvkonstrukciju un inženiersistēmu izstrādi veicis SIA "Būve un Forma", bet elektroapgādes un vājstrāvas sistēmas – SIA "Daina EL". Projekta būvuzraugs ir SIA "Forma 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!