Foto: Publicitātes foto

Pēc SIA "Riga Bulk Terminal" pasūtījuma projekta ģenerāluzņēmējs SIA "Ostas celtnieks" sācis otrās kārtas būvdarbus Kundziņsalā - Rīgas brīvostas teritorijā esošajā beramkravu pārkraušanas terminālī, pavēstīja "Ostas celtnieka" pārstāvji.

Sadarbības līguma summa veido 2,3 miljonus eiro, un būvdarbus paredzēts pabeigt līdz šā gada beigām.

Kompānijas pārstāvji klāstīja, ka 2014.gadā uzbūvētajā beramkravu terminālī "Riga Bulk Terminal", kas ir pielāgots sešu dažādu kravu pārkraušanai, šovasar sākti otrās kārtas būvdarbi. "Ostas celtnieks" projektēs un cels vairākas jaunbūves - tiks uzbūvēta jauna beramkravu noliktava ar aptuveni 5000 kvadrātmetru laukumu, elektrosadales ēka un 36 metrus augsts elevatora tornis, kā arī pārbūvēta vagonu izkraušanas ēka ar tuneli. Celtniecībā tiks izmantoti 500 tonnu metāla konstrukciju, 350 tonnu armatūras un 3500 kubikmetru betona.

"Savas specifikas dēļ objekts pieprasa no mums ne vien pieredzi šādu infrastruktūras projektu realizēšanā, bet arī skrupulozu plānošanu un stingru pieturēšanos pie paredzētajiem termiņiem. Darbus veiksim pusgada laikā, kamēr terminālī paralēli tiek pieņemti kuģi un notiek kravu pārkraušana," pauda "Ostas celtnieka" projektu vadītājs Valērijs Dvils-Dmitrijevs.

Uzņēmuma pārstāvji uzvēra, ka pēc darbu pabeigšanas pieaugs pārkraušanas efektivitāte un ostas konkurētspēja.

"Riga Bulk Terminal" dibināts 2006.gadā. Tā pamatkapitāls ir 7 683 506 eiro, un uzņēmums vienādās daļās pieder Maltas kompānijai "Latvian Bulk Holding Limited" un Kipras uzņēmumam "RTK Terminals Company Limited". "Riga Bulk Terminal" pērn strādāja ar 644 604 eiro apgrozījumu un cieta 2 307 857 eiro zaudējumus.

Savukārt "Ostas celtnieks" dibināts 1994.gadā, tā pamatkapitāls ir 711 360 eiro. Uzņēmums pieder trim Latvijas privātpersonām - lielākais īpašnieks ir Konstantins Bursakovskis ar 71,25% daļu. "Ostas celtnieks" 2015.gadā strādāja ar 46 480 468 eiro apgrozījumu un guva 1 197 186 peļņu.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apmēra un pārvadāto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!