Foto: Publicitātes foto

Pamatojoties uz saņemtiem iesniegumiem par nekvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) sācis skaistumkopšanas jomas komersanta SIA "MP Latvija" īstenotās prakses vērtēšanu, norāda PTAC pārstāve Ilze Žunde.

Viņa stāsta, ka PTAC ir saņēmis 12 iesniegumus ar sūdzībām par komersanta īstenoto praksi. "Gandrīz visu sūdzību saturs ir līdzīgs. Vairakkārt cilvēki minējuši apšaubāmās pārliecināšanas metodes, pieļaujot, ka tiek īstenota negodīga komercprakse."

No 12 gadījumiem četros gadījumos komersants ir apmierinājis patērētāja prasību un pieņēmis atpakaļ iepriekš patērētāja iegādāto produktu, sešos gadījumos sniegts skaidrojums, viena sūdzība atsaukta, un viena sūdzība pārsūtīta citai institūcijai.

Par šī salona darbību informēja arī kāds portāla LETA lasītājs, vēršot uzmanību uz salona "24 Karat" darbību, kas atrodas Tērbatas ielā 30, piektajā stāvā, Rīgā.

"Vēlos vērst jūsu uzmanību uz skaistumkopšanas salona "24 Karat" agresīvajām darbībām, kuru rezultātā ārkārtīgi lielam psiholoģiskajam spiedienam un pazemojumiem tiek pakļautas sievietes, kuras tiek uzaicinātas uz bezmaksas konsultāciju šajā salonā ar mērķi piespiest iegādāties apšaubāmas kvalitātes produktus un pakalpojumus 2400 eiro vai 3600 eiro vērtībā, uzņemoties kredītsaistības," stāsta lasītājs.

Detalizētākas atsauksmes un sūdzības ir atrodamas šeit.

"Ņemot vērā saņemtās sūdzības, PTAC ir sācis komersanta īstenotās prakses vērtēšanu. Lietas izskatīšana ir procesā, tādēļ sīkāku informāciju pašreiz nevaram sniegt," atzīmē Žunde.

PTAC arī atklāj, ka šobrīd centra redzes lokā nav nonākuši citi līdzīgu praksi īstenojoši skaistumkopšanas saloni.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "MP Latvija" 2013.gadā apgrozīja 355 323 eiro, bet cietusi zaudējumus 22 585 eiro apmērā. Uzņēmums "MP Latvija" dibināts 2013.gada 14.augustā, tā pamatkapitāls ir 2846 eiro. "MP Latvija" pilnībā pieder SIA "Liad Baltija".

Bet "Liad Baltija" īpašnieki ir trīs Izraēlas valstspiederīgie - Noams Adi Tzvia (17%), Noams Oveds (16%) un Mejs Tals Harels (33%), kā arī viens Latvijas valstspiederīgais - Jūlijs Rezņikovs (34%), kurš ir arī "MP Latvija" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!