Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pametis darbu būvniecībā Norvēģijā, Edgars Brokāns atgriezies Latvijā un te sācis savu biznesu – izgatavo mēbeles un dizaina priekšmetus, koku kombinējot ar epoksīda sveķiem. Jaunais uzņēmējs arī piedāvā atdarināt mūsdienu interjerā populārās marmora un akmens masas virsmas un tieši uz šo – salīdzinoši lētāko – risinājumu liek lielas cerības sava biznesa izaugsmē.

Šobrīd Edgars biznesu bāzējis Jelgavas novada Svētē – līdzās ģimenes mājai veido pats savu ražotni, un dzimtās vietas nosaukumu nes arī viņa zīmols "Epoxy Svete". Sava biznesa uzsākšanā viņš investējis Norvēģijā sapelnīto naudu, kā arī izdevies piesaistīt atbalsta finansējumu.

Jaunais uzņēmējs teic, ka Eiropā epoksīda sveķu izmantošana dizainā kļūst arvien populārāka, tāpēc saviem ražojumiem saskata eksporta potenciālu.

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņš stāsta, kā dzimusi ideja par "Epoxy Svete", kas bijis grūtākais un kas palīdzējis, sperot pirmos soļus biznesā, kā notiek ražošanas process, kā arī par projektu, kas līdz šim ir bijis vienlaikus gan pašam tuvākais, gan viens no lielākajiem izaicinājumiem, – epoksīda sveķu izmantošanu senlaicīgu kāpņu atdzīvināšanā.

Ideju "pasvieda" klients

Pirms sava biznesa uzsākšanas Edgars strādājis kokapstrādē uzņēmumos Latvijā – "Kodolkoks""Nakts Mēbeles" un "Amber Wood" –, kā arī būvniecībā Trumsē, Norvēģijā, uzņēmumā "XTM Bygg".

Tāpat kā daudzi citi Latvijas iedzīvotāji, strādāt uz ārzemēm devies tādēļ, ka vilinājis prāvais atalgojums, kāds nebija pieejams šeit, Latvijā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!