Foto: DELFI

No trešdienas tiek sākti būvdarbi valsts reģionālā autoceļa P4 Rīga–Ērgļi posmā no 9,54. līdz 14,25.kilometram (km), pavēstīja Latvijas valsts autoceļu pārvaldītājā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Tajā norādīja, ka ceļa posmā starp Ulbrokas apli un šoseju A4 Rīgas apvedceļš gandrīz piecu kilometru garumā ir paredzēts atjaunot asfalta dilumkārtu. Projekta ietvaros tiks ierīkotas arī 12 ratiņu nobrauktuves sabiedriskā transporta platformām.

"Vēršam autovadītāju uzmanību, ka remontdarbu posmā var veidoties palēnināta satiksme, īpaši no rītiem un pievakarē, kad cilvēki dodas uz un no darba. Remontdarbu posmu ir iespējams apbraukt gar Juglas papīrfabriku (autoceļš P2) vai arī Ulbrokas aplī nogriežoties uz Vālodzēm (autoceļš P5)," skaidroja LVC.

Pēc tajā paustā, to trešdienas satiksmi būvdarbu zonā sāks organizēt ar ceļa zīmēm un luksoforiem, bet sastrēgumu laikā satiksmes regulēšanu nodrošinās būvuzņēmēji. Ātruma ierobežojums līdz apdzīvotai vietai "Līči" būs 70 kilometru stundā (km/h), bet atsevišķos posmos līdz 50km/h. Būvdarbus veiks uzņēmums "Ceļu pārvalde", to izmaksas ir 833 716 eiro (ar pievienotās vērtības nodokli).

LVC izveidoti 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!