Foto: Publicitātes attēli
Sestdien pulksten 12 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā norisināsies jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" atklāšanas pasākums, ar kuru tiks uzsākta konkursa otrā norises reize, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Pasākuma pirmajā daļā līdz pulksten 13 savas uzrunas teiks konkursa rīkotāji un atbalstītāji, kā arī tiks godinātas 63 jaunuzņemtās komandas, kas vēlas realizēt biznesa projektus 37 Latvijas novados. Otrajā pasākuma daļā konkursa komandas tiks iepazīstinātas ar organizatoriskiem jautājumiem.

Kopumā konkursā dalību uzsāks 219 jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem. No visiem konkursa dalībniekiem 117 jaunieši pārstāv 17 augstākās izglītības iestādes.

Starp studentiem visvairāk ir pārstāvju no Rīgas Tehniskās universitātes - 30 jaunieši un Latvijas Lauksaimniecības universitātes - 26 studenti. 12 jaunieši pārstāv Latvijas Universitāti, biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu ''RISEBA'' - astoņi studenti, bet pa septiņiem pārstāvjiem no Vidzemes Augstskolas, biznesa augstskolas "Turība" un Rīgas Stradiņa universitātes.

Pieci studenti mācās Ekonomikas un Kultūras augstskolā, bet četri jaunieši studē Banku augstskolā, savukārt trīs - dažādās ārvalstu augstskolās. Konkursā piedalīsies arī studenti no Ventspils Augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Biznesa skolas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas.

Visvairāk jauniešu komandu darbosies Vidzemes reģionā – 26 komandas, pa 12 komandām būs Latgales un Zemgales novados, bet Kurzemes un Rīgas reģionos savas biznesa idejas īstenos attiecīgi septiņas un sešas komandas.

Apkopojot biznesa idejas, kuras ir iecerējušas īstenot komandas, izceļas divi galvenie darbības virzieni. Biznesa projektus, kas saistīti ar tūrismu un izklaidi, plāno īstenot 22 komandas, bet ražošanas un pārstrādes projektus - 20 komandas. Sešas konkursa komandas īstenos idejas, kas saistītas ar izglītības sfēru, bet piecas komandas ar lauksaimniecību. Tehnoloģiskas un specifiskas idejas realizēs 10 komandas.

Ar komandām varēs iepazīties konkursa oficiālajā mājaslapā "www.radamnovadam.lv", sākot ar 2017. gada 6. maiju. Mājaslapā būs iespējams arī sekot līdzi komandu sasniegtajiem rezultātiem, kuri tiks atjaunoti katru nedēļu līdz pat konkursa noslēgumam.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Konkursā jauniešu komandām līdz 2018.gada novembrim, realizējot biznesa idejas, ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība savos izvēlētajos novados - radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas un dažādos citos veidos veicinot sociālekonomisko attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!