Foto: LETA
Sauso būvmaisījumu ražotāja AS "Sakret Holdings" paplašina ražošanu Lietuvā, Ķēdaiņu rūpnīcā sākot lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanu, informēja uzņēmums.

"Sākot ražot lietošanai gatavos būvmaisījumus Ķēdaiņos, uzņēmums palielina savu tirgus daļu Lietuvā, turklāt ražotnē Latvijā atbrīvojušās jaudas, kuras uzņēmums izmantos, lai ražotu produkciju galvenajiem eksporta tirgiem - Igaunijai un Skandināvijas valstīm," norādīja holdinga padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Tāpat viņš norādīja, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos par 4,4% ir pieaudzis "Sakret" Lietuvā realizēto sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu apjoms, salīdzinot ar atbilstošo periodu pirms gada. Savukārt Skandināvijas valstīs un Igaunijā realizētās produkcijas kopapjoms pieauga par attiecīgi 8,7% un 2,1%.

Kā ziņots, "Sakret holdings" gatavo būvmaisījumu ražotnē Ķēdaiņos ieguldīja 200 000 eiro. Līdz tam Ķēdaiņos ražoja tikai sausos celtniecības maisījumus. Šā gada pirmajos piecos mēnešos jaunās ražotnes apgrozījums sasniedza 274 000 eiro. Savukārt nākamgad uzņēmums plāno sākt trīs jaunu produktu ražošanu.

"Sakret Holdings" ir lielākais sauso būvniecības materiālu (mūrjava, betons, apmetumi, būvķīmija, siltināšanas sistēmas, dekoratīvie apmetumi u.c.) ražotājs Baltijā atbilstoši Eiropas Savienības kvalitātes standartiem, kura izaugsmi tirgus paplašināšanā un apgrozījuma pieaugumā sekmējusi ekskluzīva, kvalitatīva un moderniem būvniecības paņēmieniem paredzēta produkcija.

"Sakret Holdings" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums un attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. "Sakret Holdings" sastāvā ir sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Pirmais "Sakret" grupas uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003.gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004.gadā. 2007.gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā "Sakret" rūpnīca Igaunijā, bet 2008.gada augustā - Lietuvā.

Jau ziņots, ka 2015. gada pirmajos sešos mēnešos "Sakret Holdings" uzņēmumu neauditētais apgrozījums sasniedza 9,3 miljonus eiro. Tas ir līdz šim lielākais apgrozījuma radītājs atbilstošajā laika periodā visā uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

AS "Sakret Holdings" uzņēmumu kopējais auditētais apgrozījums 2014. gadā sasniedza 20,1 miljonu eiro. Tas ir par 17% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. "Sakret Holdings" uzņēmumu auditētā neto peļņa 2014.gadā bija 426 500 eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2013.gadā.

2013. gada rudenī par būvmateriālu ražotājas SIA "Sakret" uzņēmumu Latvijā, Igaunijā un Lietuvā kļuvusi AS "Sakret Holdings". "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags toreiz skaidroja, ka notikušas tehniskas izmaiņas, jo "Sakret Holdings" ir 2009.gadā dibināta trīs uzņēmumu pārvaldības struktūra, kas tagad būs arī trīs uzņēmumu īpašnieks.

"Būtībā īpašnieki gan trīs "Sakret" uzņēmumiem Baltijā, gan arī "Sakret Holdingam" ir un paliek vieni un tie paši cilvēki," skaidroja Vanags. "Sakret" īpašnieki līdz restrukturizācijai bija Māris Ķelpis (71%), Pēteris Students (14%), Ilgvars Bilinskis (10%) un Jevgenijs Gricuks (4,99%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!