Būvmateriālu ražotājas AS "Sakret holdings" ietilpstošo uzņēmumu kopējais neauditētais apgrozījums 2014.gadā sasniedzis 20,5 miljonus eiro, kas ir par 17% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. Savukārt neauditētā neto peļņa bijusi 535 000 eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2013.gadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lielākais apgrozījuma pieaugums 2014.gadā ir rūpnīcai Lietuvā – par 23%. Apgrozījums palielinājies arī Latvijā – par 16% un Igaunijā - par 14%.

Pērn būtiski pieaudzis arī "Sakret" eksporta produkcijas apjoms. Salīdzinot ar 2013. gadu, tas palielinājies par 41%. Galvenie koncerna eksporta tirgi ir Somija, Zviedrija, Norvēģija un Īslande.

"2014.gads pārdošanas apjomos bijis ļoti veiksmīgs, sasniedzot labākos rādītājus tajā ietilpstošo uzņēmumu pastāvēšanas vēsturē. Lielais apgrozījuma pieaugums Lietuvā 2014. gadā saistīts ar tuvojošos pāreju no litiem uz eiro 2015. gadā, kā arī pēckrīzes būvniecības uzplaukumu, ko kaimiņvalsts piedzīvoja pērn. Latvijā apgrozījuma kāpumu veicināja valsts atbalstītā namu siltināšanas programma. Savukārt Igaunijā pieaugums ir nedaudz mazāks Skandināvijas valstu ekonomiku izaugsmes tempu, īpaši Somijas, mazināšanās ietekmē," skaidro koncerna padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Vienlaikus 2014. gadā uzņēmums piedzīvojis ievērojamu produkcijas eksporta kāpumu tieši uz Skandināvijas valstīm, pateicoties rezultatīvam uzņēmuma pārdošanas komandas darbam šajās valstīs.
Vanaga prognozes par 2015.gadu gan ir piesardzīgas.

"Satraucoši ir notikumi Krievijā, jo daudzi būvniecības projekti Baltijā tiek realizēti, pateicoties kaimiņvalsts investoru ieguldījumiem. Pastāv varbūtība, ka ģeopolitisko norišu negatīvā ietekme uz ES, tai skaitā Latvijas tautsaimniecību, varētu būt lielāka, nekā šobrīd tiek prognozēts. Atzinīgi ir vērtējams Ekonomikas ministrijas lēmums atbalstīt daudzdzīvokļu māju siltināšanas programmu, kas ir ne tikai Latvijas būvmateriālu ražotāju, būvnieku un iedzīvotāju interesēs, bet arī valstiski svarīgi, īstenojot energoefektivitātes un enerģētiskās neatkarības politiku," norāda Vanags.

Viņš uzsver, ka būvniecības nozari Latvijā šogad lielā mērā raksturos spēja piesaistīt un apgūt valsts un ES fondu līdzekļus būvniecības projektiem.

"Sakret holdings" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido franšīzes priekšrocības. Pirmais grupas uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003. gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004. gadā. 2007.gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā rūpnīca Igaunijā, bet 2008.gada augustā - Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!