Foto: Reuters/Scanpix/LETA
SIA "Lidl Latvija" 19. oktobrī uzsāks loģistikas centra būvniecību, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

SIA "Lidl Latvija" sper nākamo soli tuvāk aktīvas darbības uzsākšanai Latvijā un uzsāk loģistikas centra būvniecību. 19. oktobrī līdz ar būvniecības uzsākšanu notiks kapsulas svinīgā ielikšana, kā arī pasākumā piedalīsies Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, SIA "Lidl Lietuva" valdes priekšsēdētājs Radostins Rousevs-Peine (Radostin Roussev-Peine) un SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Patlaban būvobjektam vēl nav piešķirta precīza adrese, bet tas atradīsies Ulbrokas ielā.

Jau ziņots, ka būvniecības uzņēmums "Merks" noslēdzis līgumu ar SIA "Lidl Latvija", apņemoties par 42,5 miljoniem eiro uzbūvēt Vācijas lielveikalu ķēdes loģistikas centru Rīgā, Ulbrokas ielā. Tā platība būs 47 000 kvadrātmetru. Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā "Lidl" noskatījis arī Liepāju, Tukumu, Jelgavu un Jūrmalu.

"Merks" 2017. gadā apgrozīja 75,9 miljonus eiro, nopelnot 15,4 miljonus eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas firmai "Osauhing Merko Investments".

2017. gadu "Lidl Latvija" noslēdza ar 1852 eiro apgrozījumu, zaudējumi bija 1,42 miljoni eiro. Vēl 19,05 miljonus eiro uzņēmums investējis ilgtermiņa ieguldījumos, minēts pārskatā. Zaudējumus uzņēmums plāno segt no turpmāko gadu peļņas.

2016. gada pārskatā "Lidl Latvija" nekustamo īpašumu vērtība bija 2,34 miljoni, bet pērn tā sasniedza 12,33 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!