Foto: LETA
Rīgas iepirkšanās centru apsaimniekotājs "Linstow Center Management" (LCM) gatavojas sākt darbu pie tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšanas projekta, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja LCM valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds (Frode Gronvold).

Viņš pastāstīja, ka "Alfā" pieprasījums pēc telpām ir tik liels, ka tirdzniecības parka apsaimniekotāji to nespēj apmierināt. "Mēs pašlaik esam procesā, lai izveidotu "Alfas" paplašināšanas projektu. Tomēr tas būs garš process, tāpēc ka tie ir sarežģīti projekti, bet īpašnieki ir nolēmuši virzīties ar šo projektu uz priekšu 2013.gadā. Šogad mēs strādāsim ar tehnisko projektu, un cerams, ka pēc tam turpināsim jau ar celtniecības darbiem. Ja tirgus attīstīsies pozitīvi, ir labas iespējas veikt "Alfas" paplašināšanas projektu," klāstīja Gronvolds.

Viņš atzina, ka LCM skatās uz iespēju attīstīt "Alfu" vairākās stadijās. "Šajā paplašināšanas kārtā mēs pirmām kārtām vēlamies piesaistīt vairāk apģērbu tirgotāju, jo pēc šīm precēm pašlaik ir lielākais pieprasījums. "Alfai" ir potenciāls attīstīties šajā virzienā. Tas ir tagadējais solis, bet "Alfai" ir iespējas attīstīties arī tālāk. Tomēr tam jānotiek kontrolēti, jo tikai tā var būt drošs, ka izdosies iznomāt visas tās telpas, kas ir uzbūvētas. Tādējādi arī šajā laikā, kad bankas nav pārāk pretimnākošas, var atrast finansējumu projektiem. Līdz ar to nākamais solis "Alfā" būs saistīts ar modes preču veikaliem, bet vēlāk tiks sperti vēl vairāki soļi, par kuriem gan es vēl nevaru nosaukt konkrētus laikus. Tālākajās "Alfas" attīstības stadijās mēs domāsim par interjera dizainu un līdzīgām lietām," teica Gronvolds.

"Linstow" tirdzniecības parka "Alfa" pirmo kārtu, kurā ietilpa pārtikas lielveikals "Rimi" un vēl daži veikali, atklāja 2001.gada maijā. Vēlāk tirdzniecības parks tika paplašināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!