Foto: Publicitātes foto

Būvuzņēmums SIA "Merks" sācis jauna dzīvojamā kvartāla "Merks Viesturdāzs'' celtniecību Rīgā. Tajā plānots uzbūvēt trīs piecu līdz septiņu stāvu daudzdzīvokļu namus ar 350 dzīvokļiem, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Nami tiek celti Rūpniecības ielā 25. Pirmo ēku, kurā būs 95 dzīvokļi un kas tiks celta vistuvāk parkam, plānots nodot ekspluatācijā 2020. gada pirmajā ceturksnī.

"Konkursā uzvarējušais piedāvājums no arhitektu biroja ''Ruume'' mūs uzrunāja ar to, ka tā centrā viennozīmīgi ir likti cilvēki, kuri šeit dzīvos. Mēs esam rūpīgi plānojuši, lai projekts iekļautos šajā īpašajā Rīgas vietā," pauda "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš, "ņemot vērā mūsu ievērojamo pieredzi dzīvokļu būvniecībā – šobrīd jau vairāk kā 1000 ģimenes dzīvo "Merks" celtajos mājokļos – mēs ar pārliecību varam teikt, ka šis būs ļoti kvalitatīvs, pārdomāts un nākotnes tehnoloģijām atvērts dzīvojamais projekts."

Projektā "Merks Viesturdārzs" būs pieejami daudzveidīgi dzīvokļi gan plānojumu, gan izmēru ziņā – no nepilnu 40 kvadrātmetru lieliem studio tipa līdz pat divstāvīgiem četru istabu dzīvokļiem. Katram no dzīvokļiem būs balkons vai terase. Pazemes autostāvvietā paredzēta vieta elektroautomobīļu uzlādes punkta ierīkošanai. Teritorijas apsardze un piekļuve koplietošanas telpām tiks nodrošināta ar mūsdienīgiem drošības risinājumiem, informēja uzņēmumā. "Merks Viesturdāzam" projektēta A klases energoefektivitāte.

"Kvalitatīvai dzīves telpai svarīgs ir ne tikai dzīvoklis, tā plānojums un apdare, bet arī vide ap to," skaidroja "Merks" projektu vadītājs Maksims Momots, "mēs esam izvirzījuši ļoti augstas prasības paši pret sevi. Piemēram, nopietni pārdomāta skaņas izolācija ēkā, klusi lifti, noliktavu telpu pieejamība un daudzas citas lietas, kas mums nav nianses, bet būtiska augstas kvalitātes ēkas un dzīves sastāvdaļa."

"Merks" ir gan projekta attīstītājs, gan būvnieks, kā arī garantijas sniedzējs, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti, norāda kompānijā.

"Merks" ir A/S "Merko Ehitus" grupas uzņēmums, kas darbojas Latvijā kopš 1996. gada. 22 gadu pastāvēšanas laikā "Merks" Latvijā ir uzbūvējis vairāk kā 120 dažādus objektus, tostarp sabiedriskās būves, ražošanas ēkas un inženierbūves, kā arī vairāk nekā 1000 dzīvokļu vairākos dzīvojamo māju projektos. "Merko Ehitus" grupas akcijas kopš 1997. gada tiek kotētas Tallinas ''Nasdaq'' biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!