Foto: Publicitātes foto
Vecrīgā sākusies desmit gadus lolotā projekta realizācija – viesnīcas "Hilton Garden Inn" būvdarbi, piektdien vēsta laikraksts "Dienas Bizness".

Jaunā viesnīca atradīsies Rātslaukuma, Melngalvju nama un Svētā Pētera baznīcas areālā, Rīgas vēsturiskajā centrā, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Kā informē Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes galvenais speciālists Edgars Butāns, par viesnīcas jaunbūvi Grēcinieku ielā 25, Rīgā būvatļaujā ir veikta atzīme par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, un tas nozīmē, ka attīstītājs ir tiesīgs uzsākt būvdarbus.

Projekta ieceres autora, Lietuvas uzņēmuma "Nevertel" pārstāve Latvijā zvērināta advokāte Ramona Miglāne neko sīkāk par būvniecību gan nav stāstījusi un no komentāriem atturējusies. To, ka būvdarbi sākušies, apstiprināja Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis un konkrētā projekta autors, SIA "Arhis" vadītājs Andris Kronbergs.

Pēc saskaņotā projekta patlaban tiek būvēta viesnīcas galvenā ēka, kas nākotnē "apaugs" ar vēl divām – šogad noslēdzās "Nevertel" pērn oktobrī izsludinātais atklātais arhitektūras konkurss divām piebūvēm viesnīcas ēkai aiz Melngalvju nama. Tādējādi tiks izstrādāts projekts, lai tuvāko gadu laikā savienotu trīs ēkas vienā kompleksā.

Pēc Kronberga teiktā, "Nevertel" turpinās darbu ar viņa vadītā biroja arhitektiem. Savukārt galvenās jaunbūves celtniecībai būs nepieciešams vismaz gads. Līdz ar to "Hilton" pārstāvju pērn vasarā izteiktās prognozes, ka viesnīcu "Hilton Garden Inn" izdosies pabeigt līdz 2017. gada beigām, visticamāk, nepiepildīsies, ziņo laikraksts.

Viesnīcai paredzētā zemesgabala platība ir 1022 kvadrātmetri, ēkas kopējā platība – 5502 kvadrātmetri, bet telpu – 4979 kvadrātmetri. Viesnīcā varētu būt līdz 100 numuriņiem.

Jau ziņots, ka pagājušā gada vasarā Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, plānotās "Hilton Garden Inn" viesnīcas būvniecību projekta attīstītāji gatavojās pabeigt līdz 2017. gada beigām. Saskaņā ar franšīzes līgumu ar "Apex Alliance" viesnīcu pārvaldīs Baltijas reģionā pieredzējušais viesnīcu pārvaldes uzņēmums "Apex Alliance Hotel Management".

2014. gada izskaņā tika ziņots, ka Lietuvas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs "Nevertel" jaunajā viesnīcā Grēcinieku ielā 25, Vecrīgā, investēs desmit līdz 11 miljonus eiro.

Sabiedrībā izskanēja bažas, ka jaunbūve degradēs Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un sabojās Vecrīgas panorāmu, kam piešķirta Eiropas Mantojuma zīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!