Foto: Publicitātes attēli

AS "SEB banka" piešķīrusi finansējumu vairāk nekā 2,1 miljonu eiro apmērā Salacgrīvas ostas pārvaldei. Piešķirtais aizdevums paredzēts Salacgrīvas ostas zvejas kuģu piestātnes Nr. 2 pārbūvei. Šobrīd jau ir uzsākti projektēšanas darbi, informē bankas pārstāvji.

Šis ir jau piektais projekts, kas tiks īstenots ar "SEB bankas" atbalstu – iepriekš finansēta piestātnes rekonstrukcija, jahtotāju servisa ēkas būvniecība un ostas aprīkojums.

"Turpinām būt aktīvi dažādu nozaru un dažāda lieluma biznesa projektu finansēšanā, ja vien redzam biznesa modeļa dzīvotspēju un ilgtspējīgas attīstības potenciālu. Ostām ir būtiska nozīme loģistikas ķēdē, un tieši mazajām ostām ir potenciāls sekmēt reģionu attīstību, veicināt uzņēmējdarbību un radīt jaunas darba vietas. Salacgrīvas osta ir mūsu ilgtermiņa sadarbības partneris, un ir gandarījums redzēt investīciju atdevi un izaugsmi," saka "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars.

"Salacgrīvas ostai ir būtiska nozīme reģionālajā uzņēmējdarbībā, un tā ir aktīvs kravu loģistikas centrs Ziemeļvidzemē. Pēc kravu apgrozījuma tā ir trešā lielākā starp Latvijas mazajām ostām. Sadarbībā ar SEB banku kopš 2015. gada esam veikuši būtiskas investīcijas ostā, sakārtojot ostas hidrotehnikas būves un attīstot pakalpojumu kvalitāti. Investīcijas ostā ir devušas iespēju paplašināt tās klientu loku, piesaistīt jaunas kravas, kā arī iesaisties jahtu tūrisma aktivitātēs, rīkojot regates un uzņemot burātājus," piebilst Salacgrīvas ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais.

Šogad deviņos mēnešos Salacgrīvas ostā pārkrauts 310 tūkstoši tonnas kravu, kas ir par 50% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Ostā tiek pārkrautas dažāda veida kravas – kokmateriāli, šķelda, kūdra, šķembas, celtniecības materiāli un zivis. Salacgrīvas osta nodrošina kravu importu un eksportu uz Somiju, Zviedriju, Norvēģiju, Dāniju, Poliju, Vāciju, Holandi, Lielbritāniju un Portugāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!