Foto: Pixabay

Notikusi uzņēmuma "Rīgas acs" dalībnieku sapulce, kuras laikā veikti grozījumi uzņēmuma statūtos. Līdzšinējo trīs valdes locekļu vietā uzņēmumu "Rīgas acs" turpmāk vadīs viens valdes loceklis, informē "Rīgas satiksme".

Izmaiņas "Rīgas acs" statūtos veiktas, lai izpildītu Rīgas domes iekšējos noteikumu prasības, kas paredz, ka attiecībā uz meitas sabiedrībām piemērojami tādi paši noteikumi, kā pašvaldības kapitālsabiedrībām, tajā skaitā prasības par valdes locekļu skaitu.

Līdzšinējā "Rīgas acs" valdē darbojās – Anita Ārgale, Guntars Zeipe un Dmitrijs Perlovs, kuri šodien attiecīgi atsaukti no ieņemamajiem amatiem.

Līdz pastāvīga valdes locekļa nominēšanai, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī ievērojot korporatīvās pārvaldības principus, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību un pakalpojumu sniegšanu "Rīgas acs" pagaidu valdes locekļa pienākumus ir piekritis pildīt "Rīgas satiksme" valdes loceklis Gints Zeltiņš. Zeltiņa kompetencē "Rīgas satiksmē" ir nodoti finanšu un IT pārvaldības jautājumi.

Paredzams, ka tuvāko nedēļu laikā tiks veiktas darbības, lai izsludinātu atklātu konkursu "Rīgas acs" valdes locekļa amatam.

"Rīgas acs" dibināta 2011. gadā un tās galvenās darbības jomas ir sabiedriskā transporta informatīvo sistēmu ieviešana un ekspluatācijas nodrošināšana, citu satiksmes vadības sistēmu ieviešana un ekspluatācijas nodrošināšana, kā arī sabiedrībai noderīgas informācijas un komercinformācijas izvietošanas nodrošināšana sabiedriskā transporta līdzekļu monitoros.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!