Foto: Publicitātes foto

Distribūcijas un loģistikas uzņēmums "Sanitex" energoefektivitātes uzlabošanā investē 1,5 miljonus eiro un uzstāda sešus saules parkus visā Latvijā – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā un Ķekavas novadā, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Saules paneļu elektrostacijas kopā saražos līdz 2150 megavatstundu (MWh) elektroenerģijas gadā, kas ir pielīdzināms 1000 mājsaimniecību elektroenerģijas patēriņam gada laikā un ļaus "Sanitex" samazināt CO2 emisijas par 690 tonnām gadā.

Kopumā saules paneļi ir izvietoti uz ēku jumtiem 10 000 kvadrātmetru platībā. Saules paneļi nodrošinās zaļo enerģiju sešiem "Sanitex" objektiem visā Latvijā – loģistikas centram Liepu alejā 4, Rāmavā, Ķekavas novadā, "Promo Cash&Carry" ēkām Liepājā, Valmierā un Daugavpilī, kā arī Rīgā Ieriķu ielā 7d un Tīraines ielā 3b.

"Šobrīd, strauji augot elektroenerģijas cenām, pieaug dažādu energoefektivitātes pasākumu loma. Vienlaikus tā ir arī iespēja domāt par ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem. Sadarbībā ar "Energiapartner" pašlaik uzstādām ievērojamu saules parku mūsu objektos visā Latvijā, kas būs nozīmīgs devums apkārtējai videi, ievērojami samazinot CO2 emisijas, kā arī nodrošinās aptuveni ceturtdaļu no mums nepieciešamās elektroenerģijas. Mēs paredzam, ka investīcijas atmaksāsies trīs līdz četru gadu laikā un ļaus mums nākotnē būt konkurētspējīgākiem, kā arī videi draudzīgākiem," skaidro "Sanitex" valdes loceklis Kārlis Ābele.

Sadarbībā ar "Energiapartner" "Sanitex" objektos tiek uzstādīti saules paneļi no "Ja solar" un "Risen", kas ir vieni no lielākajiem saules paneļu ražotājiem pasaulē.

"Kā redzam, elektrības cenas ir strauji pieaugušas, kas liek nopietni domāt par enerģētisko neatkarību. Savā ziņā to varam uzskatīt arī par ieguldījumu nākotnē. Pašpatēriņa parks var atpelnīt savus ieguldījumus mazāk nekā piecu gadu laikā, kas nozīmē, ka parks tā īpašniekam pelnīs vairāk nekā 20 gadus, citiem vārdiem sakot, šo naudu, kas netiek tērēta elektrības rēķinos, var ieguldīt tālākā uzņēmuma attīstībā," saka SIA "Energiapartner" valdes loceklis Mārtiņš Krūmiņš

"Sanitex" ir lielākais vairumtirdzniecības, distribūcijas un loģistikas uzņēmums Lietuvā un Latvijā, kas aktīvi darbojas arī Igaunijā un Polijā. "Sanitex" ir dibināts 1992. gadā un viens no uzņēmuma galvenajiem darbības virzieniem ir ātras aprites preču izplatīšana. Kopš 1997. gada "Sanitex" grupā ietilpst arī "Cash&Carry" ("maksā un ņem") ķēde, kurā mazāki veikali, kioski, kafejnīcas, bāri un citi uzņēmumi var iegādāties visus nepieciešamos produktus. 2005. gadā SIA "Sanitex Distribution & Logistics" sāka savu darbību Latvijā un 2010. gadā grupai pievienojās arī "Sanitex Estonia OÜ" Igaunijā.

Šobrīd "Sanitex" sadarbojas ar vairāk nekā 500 ražotājiem un apkalpo vairāk nekā 32 000 klientu visās Baltijas valstīs. Lielāki ražotāji, ko pārstāv "Sanitex", ir "Philip Morris International", "JTI, Procter & Gamble", "MARS", "Estrella", "Dzintars" un citi starptautiskie un vietējie ražošanas uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!