Foto: stock.xchng

Krievijas valsts domes deputātam Aleksejam Ņečajevam, kas pakļauts Eiropas Savienības (ES) sankcijām, pieder kosmētikas kompānija "Faberlic", kurai ir meitasuzņēmums Latvijā - smaržu un kosmētikas tirgotājs SIA "Faberlic Baltija", vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Kompānijas apgrozījums 2020. gadā bija 20,63 miljoni eiro, peļņa - 840 000 eiro, liecina "firmas.lv" dati. Uzņēmumā 2020. gadā strādāja 137 darbinieki. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Ņečajevam sankcijas piemērotas kopā ar pārējiem Valsts domes deputātiem, kas rosināja atzīt divu Ukrainas austrumu teritoriju - pašpasludināto tautas republiku - neatkarību un pēc tam ratificēja draudzības līgumus ar tām.

Raidījums atgādina, ka Ņečajevs Krievijā vada partiju "Jaunie ļaudis", kas uz iepriekšējām Valsts domes vēlēšanām tika pieteikta kā liberāla alternatīva Krievijas prezidenta Vladimira Putina partijai, bet medija "Meduza" izpēte liecina, ka partija ir Kremļa projekts, ko palīdzēja radīt Putinam pietuvinātie brāļi Mihails un Jurijs Kovaļčuki.

Jau pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Ņečajevs vienā no Krievijas propagandas kanāliem paudis, ka pasaulē pastāvošā drošības sistēma neatbilst Krievijas interesēm, un piekritis Putinam, ka diplomātiskās iespējas ir izsmeltas.

Ņečajevs un vēl 71 Valsts domes deputāts sankciju sarakstam tika pievienoti piektdien. Iekļūšana sankciju listē nozīmē gan iebraukšanas liegumu, gan visu līdzekļu un saimniecisko resursu iesaldēšanu, tajā skaitā saistītām personām, uzsver "De facto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!