Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Lursoft" pieejamā AML izziņa rāda, ka Eiropas Savienības sankciju sarakstā iekļauts Aleksejs Mordašovs, kurš ir SIA "Severstal Distribution", kā arī Latvijā reģistrētās tūrfirmas SIA "TT Baltics" patiesais labuma guvējs. ES publiskotajā lēmumā norādīts, ka uzņēmējs gūst labumu no saiknēm ar Krievijas lēmumu pieņēmējiem, informē "Klientu portfelis".

Aleksejs Mordašovs ir uzņēmuma "Severgroup" priekšsēdētājs. Šis uzņēmums ir "Bank Rossiya" akciju turētājs. Kopš Krimas nelikumīgās aneksijas "Bank Rossiyair" atvērusi filiāles Krimā un Sevastopolē, tādējādi konsolidējot to integrāciju Krievijas Federācijā.

Turklāt "Severgroup" pieder ievērojama daļa "National Media Group", kas, savukārt, kontrolē televīzijas kanālus, kuri aktīvi atbalsta Krievijas valdības īstenoto Ukrainas destabilizācijas politiku, norāda "Lursoft"

Papildus tam "Severgroup" ir uzņēmuma "JSC Power machines" īpašnieks; minētais uzņēmums ir atbildīgs par četru vējturbīnu pārdošanu okupētajai Krimas pussalai.

SIA "Severstal Disbribution" ir lielākais Krievijas kapitāla uzņēmums Latvijā. Tā pamatkapitālā Krievijas publiskā akciju sabiedrība "Severstaļ" veikusi 51,99 miljonu eiro lielu ieguldījumu.

2020. gadā SIA "Severstal Disbribution" apgrozīja 719,56 miljonus eiro un nopelnīja 28,81 miljonus eiro, ar darba vietām nodrošinot 248 strādājošos. SIA "Severstal Disbribution" bijis arī pelnošākais Krievijas kapitāla uzņēmums Latvijā 2020.gadā.

"Lursoft" dati, ka otrs Latvijā reģistrētais uzņēmums, kurā Aleksejs Mordašovs ir patiesais labuma guvējs, - SIA "TT Baltics" -, vēl 2019.gadā apgrozīja 37,06 miljonus eiro, bet 2020.gadā Covid-19 ietekmē apgrozījums saruka līdz 8,1 miljonam eiro. Uzņēmumam, kas darbojas atbilstoši franšīzes līgumam ar tūrisma pakalpojumu nodrošinātāju TUI, gan 2019. gadā, gan arī 2020. gadā bijuši zaudējumi, kas pārsniedz 2 miljonus eiro.

"Lursoft" atgādina, ka gadījumā, ja klients vai ar to saistītās personas, piemēram, dalībnieki, patiesie labuma guvēji vai amatpersonas, iekļauti sankciju sarakstā, tūlītēji jāpārtrauc sadarbība ar šo uzņēmumu.

"Lursoft" vērš uzmanību, ka sankciju sarakstos iekļauto Krievijas, Baltkrievijas personu pieraksts (vārds, uzvārds) transliterācijas dēļ var būt atšķirīgs, tāpēc pārbaužu veikšana jāveic rūpīgi un atbildīgi, padziļināti izvērtējot par personu pieejamo informāciju, tostarp, dzimšanas datus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!