Foto: LETA

Eiropas Savienības Sankciju sarakstā iekļauts minerālo mēslošanas līdzekļu ražošanas uzņēmuma "Uralchem" īpašnieks un izpilddirektors Dmitrijs Mazepins, liecina "Lursoft Klientu portfelis".

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka Mazepinam patiesā labuma guvēja statuss Latvijā reģistrēts četros uzņēmumos – SIA "Uralkali Trading", kur uzņēmējs ieņem arī padomes locekļa amatu, SIA "Ventamonjaks", SIA "Uralchem Trading" un SIA "Riga fertilizer terminal".

Jau vairākus gadus "Uralkali Trading" pēc apgrozījuma ir lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums. 2020.gadā tas apgrozīja 1,81 miljardu eiro. "Uralkali Trading" ir publiskās akciju sabiedrības "Uralkali" meitasuzņēmums, kas atbild par "Uralkali" produktu eksporta darījumiem uz Āziju, Indiju, Ziemeļameriku, Dienvidameriku, Eiropu un Āfriku.

Mazepins ir iesaistīts ekonomikas nozarēs, kas nodrošina būtisku ieņēmumu avotu Krievijas Federācijas valdībai, kura atbildīga par Krimas aneksiju un Ukrainas destabilizāciju.

Šā gada 24.februārī pēc Krievijas uzbrukuma Ukrainai Mazepins kopā ar vēl 36 uzņēmumiem tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un citiem valdības locekļiem, lai apspriestu turpmāko rīcības gaitu pēc Rietumu sankcijām.

Ņemot vērā, ka "Uralchem" īpašnieks uzaicināts piedalīties šajā sanāksmē, secināms, ka viņš ir tuvs Putina tuvāko aprindu loceklis un atbalsta Krievijas īstenotās darbības un politiku, kas apdraud Ukrainas suverenitāti, neatkarību, stabilitāti un drošību.

"Lursoft" atgādina, ka gadījumā, ja klients vai ar to saistītās personas, piemēram, dalībnieki, patiesie labuma guvēji vai amatpersonas, iekļauti sankciju sarakstā, tūlītēji jāpārtrauc sadarbība ar šo uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!