Foto: LETA

Pie mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" veikaliem, kuri no pirmdienas turpina darbu "sarkanajā" režīmā, tos ļaujot apmeklēt arī personām bez derīga Covid-19 sertifikāta, rindas veidojušās jau no rīta, atzina "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

"Pārsvarā tāpēc, ka tie ir pieejami visiem - gan vakcinētiem, gan nevakcinētiem pircējiem, savukārt lielākajos mūsu veikalos zaļajā režīmā rindas novērojām tāpēc, ka apsardzei ir jāvelta daudz laika, lai kontrolētu un pārbaudītu katra pircēja Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošo dokumentu," sacīja Šleiers.

Tāpat viņš norādīja, ka daudzi pircēji uzskata, ka šie ir "Rimi" ieviesti ierobežojumi, tādējādi mums arī jāskaidro valdības noteikumi, proti, pircējiem jāpaskaidro, ka šī nav tirgotāju iniciatīva, bet noteikumus pieņēma valdība un tie attiecas uz pilnīgi visiem veikaliem Latvijā.

Mazumtirgotājs arī novērojis, ka daudzviet Latvijā cilvēki, kuri nav vakcinēti, diemžēl netiek uz bankomātiem tirdzniecības centros, kuri strādā tikai zaļajā režīmā. "Tādējādi, iespējams, bankas varētu reaģēt un palīdzēt saviem klientiem ar informāciju, kur ir pieejami tuvākie bankomāti viņu konkrētajā pilsētā," aicināja Šleiers.

Pēc viņa teiktā, "Rimi Latvia" pašreiz nav informācijas par to, vai kāds no "Rimi" darbiniekiem būs jāatstādina Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ. Pirms dažām nedēļām tirgotāja vakcinācijas aptvere bija 90%.

Jau vēstīts, ka no pirmdienas līdz ārkārtējās situācijas beigām nākamā gada 11.janvārī "nedrošajā režīmā" jeb bez Covid-19 sertifikātu uzrādīšanas turpinās darboties tikai nelieli pirmās nepieciešamības veikali, pagājušajā nedēļā nolēma valdība.

Bez Covid-19 sertifikātiem būs pieejami tirdzniecības pakalpojumi iekštelpās, ja kopējā apmeklētājiem publiski pieejamā telpu platība nav lielāka par 1500 kvadrātmetriem un ja ir atsevišķa ieeja. Šādi varēs darboties pārtikas veikali, medicīnas preču veikali, optikas veikali, dzīvnieku barības veikali, preses tirdzniecības vietas, higiēnas preču veikali.

Šajās tirdzniecība vietās, izņemot aptiekas, jānosaka tāds maksimālais apmeklētāju skaits, lai nodrošinātu ne mazāk kā 25 kvadrātmetri no publiski pieejamās iekštelpu platības uz apmeklētāju. Savukārt aptiekās, kas veic vakcināciju pret Covid-19 vai izsniedz testēšanas sertifikātus, noteikta prasība vienai personai nodrošināt ne mazāk kā 15 kvadrātmetrus no publiski pieejamās telpu platības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!