Foto: F64

Lai AS "Ventbunkers" varētu veikt investīcijas nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic", ir jāsaprot, kāda varētu būt darījuma struktūra, un par to arī turpmāko mēnešu laikā notiks sarunas un diskusijas, norādīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš. Sarunas varētu ilgt pusgadu.

Patlaban nav spriests par investīciju apjomu. Pašreiz esot svarīgi saprast, kāds ir uzņēmuma piedāvājums.

Savukārt "Ventbunkers" pēc izteiktās vēlmes investēt analizē situāciju lidsabiedrībā.

Ozoliņš prognozēja, ka skaidrība varētu būt tuvāko mēnešu vai pusgada laikā.

Kā ziņots, AS "Ventbunkers" piedāvā veikt investīcijas Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic" arī paralēli Vācijas investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa ieguldījumam.

Kā informēja "Ventbunkera" valdes loceklis Edgars Ciniņš, sarunu laikā ar "airBaltic" valdes priekšsēdētāju Martinu Gausu abas puses vienojās izskatīt dažādus iespējamās sadarbības modeļus un detalizētāk iepazīties ar uzņēmuma operatīvās darbības rādītājiem, vēlāk atgriežoties pie iespējamās sadarbības sarunām un investīciju iespējām lidsabiedrības "airBaltic" attīstībā.

Konkrēta summa par investīciju iespējamo apjomu sarunās netika nosaukta, atzina Ciniņš.

Pēc Ciniņa teiktā, investīciju piedāvājums esot pārdomāts uzņēmuma akcionāru lēmums, kas neesot pieņemts vienas dienas laikā. Lai netiktu radīta lieka ažiotāža, par "Ventbunkera" lēmumu un iespējamām investīcijām "airBaltic" nav paziņots agrāk, taču to veicinājusi valdības krišana.

Kā ziņots, Satiksmes ministrija turpina gatavot nepieciešamo papildu dokumentāciju, kura nepieciešama, lai varētu parakstīt līgumu ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" finanšu investoru Montāgu-Girmesu. Lai gan līgumu bija plānots parakstīt jau decembra vidū, patlaban tas atlikts uz janvāra sākumu.

Valdība iepriekš nolēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Saeima ir piekritusi 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanai lidsabiedrībai "airBaltic". Parlamenta lēmums paredz atļaut finanšu ministram atbilstoši valdības lēmumam palielināt apropriāciju SM līdz 80 miljoniem eiro "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanai pēc akcionāra līguma parakstīšanas. Darījumam nebūšot negatīvas ietekmes uz vispārējās valdības budžeta bilanci.

Kā ziņots, saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "Ventbunkera" apgrozījums 2014. gadā bija 54 miljoni eiro, bet peļņa - 16,9 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar 2013. gadu pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 15 miljoniem eiro, bet peļņa - par 2,5 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!