Foto: AFP/Scanpix
Skandināvijas aviosabiedrība "SAS" no pirmdienas, 16. marta, uz laiku apturēs lielāko daļu savu lidojumu, jo pieprasījums pēc lidojumiem ir "vairāk vai mazāk pazudis", vēsta "Reuters".

SAS, kas daļēji pieder Zviedrijai un Dānijai, svētdien paziņoja, ka uz laiku tiks atlaisti līdz pat 10 000 darbinieku jeb 90% no kopējā aviokompānijas darbaspēka.

"Pieprasījums pēc lidojumiem uz, no un pa Skandināviju ir vairāk vai mazāk pazudis," svētdien preses konferencē pauda kompānijas izpilddirektors Rikards Gustavsons.

"Mums ir jāpielāgojas pašreizējiem apstākļiem un, sākot ar rītdienu, pirmdienu, mēs uz laiku apturēsim lielu daļu savu operāciju, un mēs būtiski samazināsim lidojumu skaitu visā mūsu tīklā," viņš piebilda.

Gustavsons sacīja, ka viņš atzinīgi vērtē Dānijas valdības svētdien izsludinātos pasākumus, kuros valsts sedz 75% darbinieku algas Dānijas uzņēmumos, kas ir bagātināti, ja tie sola nesamazināt darbinieku skaitu.

"Es ceru un uzskatu, ka ir paveikts liels darbs pie dažādiem risinājumiem gan attiecībā uz atbalstu lidojumu industrijai šajā periodā, gan arī risinājumiem personāla pagaidu samazināšanai," viņš teica.

Aviosabiedrības visā pasaulē samazina lidojumus un izmaksas sakarā ar pieprasījuma samazināšanos. Arī Eiropas otra lielākā aviosabiedrība "Lufthansa" ir lūgusi valsts finansiālu atbalstu, savukārt "British Airways" ir paziņojusi, ka "cīnās par savu izdzīvošanu".

Jau vēstīts, ka arī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir samazinājusi gan reisu skaitu, gan darbinieku skaitu.

Jāpiemin, ka no 17. marta Latvijā būs aizliegti jebkādi sauszemes, ūdens vai gaisa transporta pārvietošanās veidi ārpus valsts robežām, kā to paredz ministru kabineta noteikumi. Tas tiek darīts, lai ierobežotu koronavīrusa un tā izraisītās slimības "Covid-19" izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!