Foto: LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Lēdurgas miesnieks" pērn realizējis par 27,5 tonnām (2%) produkcijas vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums 2020. gadā kāpinājis apgrozījumu par 8,09%, rādītājam sasniedzot 4,54 miljonus eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. 2020. gadā "Lēdurgas miesnieks" joprojām saskāries ar darbinieku trūkumu, kā dēļ tas nav varējis izpildīt pircēju pasūtījumus, tāpēc samazināts ražošanas sortiments.

"Apgrozījuma pieaugums panākts nepaaugstinot produkcijas cenas, bet paaugstinot dārgākas produkcijas īpatsvaru kopējā realizācijā," teikts "Lēdurgas miesnieka" vadības ziņojumā.

Gatavo produkciju "Lēdurgas miesnieks" piegādā ap 400 partneriem Rīgā, Vidzemē, Kurzemē, kā arī nelielu apjomu dažiem partneriem Igaunijā un Īrijā. 45% no produkcijas pārdots deviņiem lielākajiem pircējiem.

Finanšu gadu "Lēdurgas miesnieks" noslēdzis ar 320,65 tūkstošu eiro peļņu.

2020. gadā SIA "Lēdurgas miesnieks" joprojām saskāries ar darbinieku trūkumu, kā dēļ tas nav varējis izpildīt pircēju pasūtījumus, tāpēc samazināts ražošanas sortiments.

Šogad uzņēmums nodos ekspluatācijā attīrīšanas iekārtas, kā arī turpināsies ražošanas telpu remonts un papildus telpu izbūve ražošanas paplašināšanai. Optimizējot ražošanas procesu, uzņēmums plāno iegādāties iekārtas gatavās produkcijas iesaiņošanai. Kā mērķi šim gadam "Lēdurgas miesnieks" noteicis ražošanas apjoma saglabāšanu vismaz 2020. gada līmenī, risinot arī darbinieku krīzes problēmu.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā "Lēdurgas miesnieks" bija darba devējs 60 darbiniekiem.

Andim Segliņam un Jevgenijam Jatnovam piederošā SIA "Lēdurgas miesnieks" 2020. gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 498,79 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!