Foto: LETA

Pēc ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) ierosinātajām izmaiņām ministrijas vadībā sašķobījušies pamati arī zem Centrālās statistikas pārvaldes vadītājas Aijas Žīgures krēsla kājām.

Uz portāla "Delfi" jautājumu par Žīgures turpmākajiem karjeras soļiem, CSP priekšniece norādīja, ka "rotācija vēl nav nolemta, jo EM valsts sekretārs vēl nav piekritis. EM valsts sekretāra piekrišanas gadījumā varēs runāt par turpmāko."

Nemiro ierosinājis pašreizējo ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti pārcelt Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja amatā, svētdien, 19. janvārī, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga". Potenciālais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs ir Edmunds Valants, viņš ministrijā ir Eglīša vietnieks.

Šobrīd CSP priekšniece ir Aija Žīgure, kas savas darba gaitas toreizējā Valsts statistikas pārvaldē uzsāka 1974. gadā. CV pieejams šeit. Kā vēsta raidījums, Žīgure, kuras vietā CSP vadītāja amatā Nemiro grib iecelt Eglīti, plāno doties pensijā. Tomēr Valsts kanceleja dokumentus par Eglīša pārcelšanu uz CSP un Valanta iecelšanu EM valsts sekretāra amatā nosūtījusi atpakaļ ministrijai trūkumu novēršanai, jo tie sagatavoti nepilnīgi.

Nemiro aģentūrai LETA stāstīja, ka valdībai jau pagājušajā nedēļā vajadzējis lemt par izmaiņām EM, no amata atceļot EM valsts sekretāru, kurš profesionālās gaitas varētu turpināt CSP vadībā. Nemiro kā nākamo EM valsts sekretāru izraudzījies līdzšinējo ministrijas valsts sekretāra vietnieku Edmundu Valanti, bet līdzšinējā CSP vadītāja Žīgure piekritusi ieņemt amatu EM Analītiskajā departamentā.

EM mājaslapā publicētā darbinieku kontaktinformācija liecina, ka EM Analītikas dienestam šobrīd nav vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!