Foto: LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits iepazinies ar aktuālajiem jautājumiem Ventspils brīvostā un piedāvājis Ventspils pašvaldībai līdzdalību Ventspils ostas kapitālsabiedrībā, uzsākot ostas pārvaldības reformu, informē Satiksmes ministrija.

"Ir svarīgi, lai attīstītos gan Ventspils osta, gan industriālais sektors Ventspilī, tāpēc sarunā ar Ventspils pašvaldību apspriedām valsts un pašvaldības sadarbību kopīgas ostas kapitālsabiedrības veidošanā. Sarunas turpināsim tuvākajā laikā, lai pēc ostu pārvaldības reformas apstiprināšanas Saeimā to īstenotu," pēc tikšanās ar Ventspils valstpilsētas pašvaldības, Ventspils brīvostas pārvaldes un AS "Ventspils Grain Terminal" vadību uzsver Linkaits.

Vizītes laikā Ventspilī pārrunāti gan aktuālie ostas termināļu pārkrauto kravu rādītāji un nākamā gada prognozes, gan plāni ostas maksu sakārtošanā, infrastruktūras attīstībā, kā arī jaunu kuģošanas līniju piesaistē.

Viens no galvenajiem jautājumiem bijis ostu pārvaldības reformas virzība, kuras veiksmīgā norisē būtiska loma būs pašvaldības vēlmei sadarboties ar mērķi attīstīt ekonomisko potenciālu reģionā, informē ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!