Foto: Publicitātes attēli
Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupas SBA nekustamā īpašuma attīstīšanas uzņēmums "SBA Urban" kopā ar arhitektūras uzņēmumiem "Gensler" un "Arhis Arhitekti" projektēs un attīstīs jauna veida nekustamo īpašumu projekta arhitektonisku koncepciju, informē uzņēmums.

Uzņēmuma "Gensler" un Latvijas kompānijas "Arhis Arhitekti" pārstāvji sadarbosies, lai izstrādātu koncepciju daudzfunkcionālai teritorijai 7,3 hektāru lielā platībā Lielirbes ielā, kas organiski apvienos telpu augsto tehnoloģiju nozarei, dzīvošanai, darbam un atpūtai. Platības ziņā šis būs lielākais nekustamo īpašumu projekts Latvijas galvaspilsētā, apgalvo projekta attīstītāji.

"Mūsu mērķis ir radīt ilgtspējīgu un inovatīvu projektu, kas kļūs par nākotnes pilsētas simbolu. Lai to paveiktu, esam piesaistījuši pasaulē atzītus arhitektus, kuri nevis seko globālajām tendencēm, bet tās rada," norāda "SBA Urban" nekustamo īpašumu attīstīšanas nodaļas vadītājs Luks Geležausks.

Lielirbes pilsētiņa apvienos ēkas ar organiski mijiedarbīgu pielietojumu, un tajā tiks izvietota plaša augsto tehnoloģiju ekosistēma, sākot ar finanšu, mobilitātes un farmācijas pakalpojumiem un beidzot ar jaunuzņēmumiem, universitātēm un citu jomu pārstāvjiem. Plānots izveidot darbavietas, laboratorijas, plašas eksperimentālās un atpūtas zonas, kā arī dzīvojamās zonas.

Projekta autori iecerējuši Lielirbes pilsētiņā radīt pilsētu pilsētā - vietu, kur strādāt un dzīvot, kā arī pavadīt laiku kafejnīcās, veikalos un bāros.

"Nopietns izaicinājums, lai radītu daudzfunkcionālu un labu ēku kompleksu, ir nodrošināt, ka dzīvojamā vide un citas funkcijas rada vienotu, labi funkcionējošu un līdzsvarotu vidi, kurā ēku telpiskā un arhitektoniskā izteiksme ir pietiekama, bet ne pārspīlēta," saka "Arhis Arhitekti" izpilddirektors Andris Kronbergs.

"SBA Urban" dažu gadu laikā plāno Rīgā attīstīt pilnībā jaunu pilsētas teritoriju ar unikālu konceptu Daugavas kreisajā krastā blakus Lielirbes un Ventspils ielām. Paredzams, ka daudzfunkcionālajā kompleksā atradīsies uzņēmumu, atpūtas, izglītības, komerciālās un dzīvojamās telpas līdz 120 000 m2 platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!