Foto: Publicitātes foto

SEB” banka ir piešķīrusi finansējumu 4,5 miljonu eiro apmērā nerūsējošā tērauda izstrādājumu ražošanas uzņēmumam LSEZ SIA “Jensen Metal”. Tas paredzēts esošās ražotnes paplašināšanai Liepājā, Karostā.

"Esam gandarīti par iespēju finansēt investīciju projektu, kas, mūsuprāt, ir ļoti būtisks Latvijas ekonomikai – gudra, uz eksportu vērsta ražošana ar augstu pievienoto vērtību. Uzņēmums ar savu mērķtiecīgo darbu apliecina Latvijas potenciālu Eiropas un pasaules mērogā, kā arī ir veiksmīgs konkurētspējīgas ražotnes piemērs, sekmējot reģiona attīstību, nodarbinātību un investīciju atdevi," izteicies "SEB" bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

LSEZ SIA "Jensen Metal" prokūriste Ieva Līmeža stāsta, ka uzņēmums pēdējos gados ir veicis būtiskus ieguldījumus gan ražošanas ēkās, gan iekārtās, lai ne vien automatizētu ražošanas procesus, bet arī nodrošinātu ērtākus un labākus darba apstākļus darbiniekiem. "Kopumā šajā finanšu gadā Latvijas uzņēmumos investēti 4,5 miljoni eiro iekārtās un 11,5 miljoni eiro – ēkās. Līdz ar augošo pieprasījumu un ražošanas jaudu palielināšanos šobrīd aktuāls jautājums ir jaunu darbinieku piesaiste," viņa atzīst.

Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Jensen Metal" strādā Dānijā kopš 1977. gada; tas specializējas nerūsējošā tērauda iekārtu izgatavošanā saldējuma ražošanas iekārtām. Savukārt LSEZ SIA"Jensen Metal" dibināta 2004. gada maijā, kad Latvijā sākta ražošana nerūsējošā tērauda metināšanā Dānijas uzņēmuma vajadzībām. Uzņēmuma ražotnē veic visu, sākot no sērijveida produkcijas līdz unikālu priekšmetu izgatavošanai. Galvenie darbības virzieni ir pārtikas rūpniecības iekārtas, lauksaimniecības iekārtas un furnitūras komponenti. Pāris gados Latvijas uzņēmums pārauga Dānijas uzņēmumu un kļuva pilnībā patstāvīgs, piesaistot savus klientus un konkurējot tirgū ar citiem kā līdzvērtīgs partneris, kā arī papildus izvēršot savu darbību melnā metāla apstrādē.

SIA "Jensen Metal" apgrozījums 2020./ 2021. gadā bija 33,4 miljoni eiro, 98% nodrošina eksports, primāri - uz ES valstīm. Šobrīd uzņēmums nodrošina darba vietas vairāk nekā 340 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!