Foto: Publicitātes attēli

Turpinot atbalstīt Latvijas uzņēmumu ilgtspējīgas attīstības iniciatīvas un investīcijas energoefektīvos projektos, AS “SEB banka” piešķīrusi 500 000 eiro nacionālajam pārtikas mazumtirdzniecības tīklam “Elvi” saules paneļu uzstādīšanai lielākajos veikalos, portāls “Delfi” uzzināja bankā.

Tuvāko mēnešu laikā plānots ar solārajām iekārtām elektroenerģijas ražošanai aprīkot vismaz 10% no visiem tīkla veikaliem, sākotnēji Vidzemes reģionā un Kurzemē.

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts atzīmē, ka "laikā, kad jautājums par enerģētisko neatkarību kļuvis jo īpaši aktuāls, mums ir svarīgi atbalstīt klientu plānus energoefektivitātes uzlabošanā un vienlaikus klimata mērķu sasniegšanā. Šis ir lielisks piemērs, kas kliedē mītu, ka ilgtspējas ambīcija ir saistoša tikai globālām korporācijām, lieliem eksportējošiem uzņēmumiem un uzņēmumiem nozarēs, kur raksturīga augsta emisiju intensitāte. Ikdienā strādājot, redzam, ka arvien pieaug kopējā uzņēmumu interese par vides ietekmes jautājumiem, un esam gandarīti būt ilgtermiņa sadarbības partneri šajā zaļās transformācijas ceļā."

Saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ražošanai ir nākamais solis veikalu tīkla "Elvi" ilgtspējīgas attīstības veicināšanā.

"Iepriekšējos gados daudzi veikali ir aprīkoti ar siltumatguves tehnoloģijām un energoefektīvām tirdzniecības iekārtām, kas ir ļāvis saimniekot atbildīgi pret apkārtējo vidi un optimizēt ar tirdzniecības procesu saistītās izmaksas. Saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ieguvei ir turpinājums šīm iniciatīvām, kas vēl vairāk mazinās veikalu atkarību no ārējiem faktoriem, ļaujot strādāt energoefektīvi," atzinusi uzņēmuma komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

"Elvi Latvija" reģistrēta 2010. gada februārī. Uzņēmums 2020. gadā strādāja ar 3,858 miljonu eiro apgrozījumu un kompānijas peļņa pieauga līdz 233 060 eiro.

"Elvi Latvija" ir mazumtirdzniecības zīmola "Elvi" īpašnieks un franšīzes devējs, bet paši veikali pieder citām kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!