Foto: DELFI

Turpinot ilggadējo sadarbību ar AS "Rīgas siltums", AS "SEB banka" un AS "Swedbank" ir parakstījuši līgumus par īstermiņa finansējuma piešķiršanu kopā 16,5 miljonu latu vērtībā, portālu "Delfi" informēja kredītiestādēs.

"SEB banka" izsniegs uzņēmumam 9,5 miljonus latu ar termiņu 10 mēneši, bet "Swedbank" - 7 miljonus latu ar termiņu 6 mēneši. Līdzekļi ir piešķirti ar mērķi nodrošināt uzņēmuma maksājumus apkures sezonas laikā.

"Piešķirtais finansējums nepieciešams uzņēmuma pamatfunkciju nodrošināšanai, lai aktīvās apkures sezonas laikā savlaicīgi norēķinātos par piegādāto enerģiju ar AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Gāze", tādējādi nodrošinot klientus ar nepārtauktu siltumapgādi," sacījis "Rīgas Siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

"SEB bankas" Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kārlis Danēvičs norāda, ka banka jau vairāku gadu garumā sadarbojas ar "Rīgas Siltums", nodrošinot uzņēmumam gan ikdienas finanšu pakalpojumus, gan ilgtermiņa finansējumu inovatīvo mērķu realizēšanai. Arī tikko parakstītais līgums liecinot, ka banka ir gatava piedāvāt efektīvus un konkurētspējīgus risinājumus uzņēmuma stabilitātes nodrošināšanai pirms ziemas sezonas sākšanās.

Viņu papildina arī "Swedbank" Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs, valdes loceklis Daniils Ruļovs: "Ar "Rīgas siltums" "Swedbank" vieno ilggadēja sadarbība, un esam gandarīti ar finansējumu atbalstīt uzņēmumu, kurš nodrošina tik svarīgu funkciju kā siltumapgāde un ir lielākais šāda veida uzņēmums Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!