Foto: Publicitātes attēli
AS “SEB banka” SIA „Ģipša fabrika” piešķīrusi 10 miljonu eiro (7,03 miljonu latu) kredītu daudzdzīvokļu māju kompleksa „Ģipša fabrika” otrās kārtas būvniecības pabeigšanai Ķīpsalā, Balasta dambī 72, portāls “Delfi” uzzināja bankā.

Daudzdzīvokļu kompleksa „Ģipša fabrika" otrā kārta sastāv no trīs ēkām, kurās kopā tiks izbūvēti 58 augstas klases dzīvokļi, un četrām rindu mājām pašā Daugavas krastā. Ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2013.gada pavasarī un līdz ar projekta otrās kārtas nodošanu tiks pilnībā pabeigta fabrikas kompleksa attīstība.

"SEB bankas" Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldes vadītājs Viktors Bolbats norāda, ka 2011. gadā un šogad Latvijā ir vērojama strauja būvniecības nozares izaugsme. Ja iepriekšējos gados daudzi būvniecības projekti tika atlikti vai pārtraukti, tad ekonomiskai situācijai uzlabojoties, darbs pie tiem tika atsākts un pat tika uzsākti jauni nekustamā īpašuma projekti. „Ģipša fabrikas" otrās kārtas pabeigšanai ir piešķirts viens no pēdējos gados lielākiem "SEB bankas" kredītiem nekustamo īpašuma jomā. Banka ir gandarīta par iespēju sniegt finansiālu atbalstu projektam, kurš no citiem atšķiras ar īpašu dzīvesstilu, un turklāt ir industriāla mantojuma piemineklis.

"Ģipša fabrikas" valdes priekšsēdētājs Ralfs Jansons atzīmē, ka kompānijas nekustamo īpašumu portfelī ir vairāki dzīvojamo māju projekti un tā jūt pozitīvas tendences tirgus attīstībā - pieaug investoru, tai skaitā no NVS, Izraēlas, Ķīnas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, interese par ieguldījumiem Latvijā, īpaši - Rīgā. Arī Latvijas pozitīvais kredītreitings atspoguļosies pozitīvi uz investīcijām šajā tirgus segmentā. Domājam, ka tuvākajā laikā pieprasījums pēc elitāriem īpašumiem Rīgas centrā pārsniegs ierobežoto piedāvājumu.

Viņa vērtējumā, „Ģipša fabrikas" projekts Latvijas nekustamo īpašumu tirgū ir patiešām unikāls - klusa oāze tuvu Rīgas centram, skats uz Daugavu un Vecrīgas baznīcu torņiem, iespēja lietot motorlaivu piestātni, kā arī Zaigas Gailes radošās idejas realizētas ķieģeļu arhitektūrā un interjera risinājumos."

„Ģipša fabrika" ir ASV investīciju fondu grupas NCH uzņēmums. NCH Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas jau 16 gadus, realizējusi vairākus dzīvojamo ēku, biroju un tirdzniecības centru projektus. NCH uzņēmumi attīsta nekustamo īpašumu projektus arī Lielbritānijā, Krievijā, Ukrainā, Bulgārijā, Moldovā, Rumānijā, Kazahstānā un Albānijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!