Foto: Shutterstock

SEB grupas bankas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā izsniegušas 4,3 miljonu eiro kredītu starptautiskajam koncernam "Carlsberg", kuru Latvijā pārstāv "Aldaris", grupas autoparka modernizēšanai, pavēstīja "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka Baltijā strādājošie "Carlsberg" grupas uzņēmumi kopumā līzingā iegādāsies 257 "Ford" automašīnas, tostarp 67 spēkrati tiks izmantoti Latvijā, 67 - Igaunijā un 123 - Lietuvā. Automašīnas tiks piegādātas nākamo divu gadu laikā, un tās tiks izmantotas uzņēmuma produkcijas izplatīšanai, kā arī citiem mērķiem. Automašīnas piegādās uzņēmums "Inchcape Motors".

Darījumu noslēgušas SEB grupas bankas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, "Aldaris", Lietuvas uzņēmums "Švyturys-Utenos Alus", kā arī Igaunijas kompānija "Saku Õlletehase".

"Mēs turpinām atjaunot mūsu autoparku, izvēloties jaunākās tehnoloģijas un videi draudzīgus risinājumus. Taču šis iepirkums ir nozīmīgs ar to, ka visas jaunās automašīnas būs aprīkotas ar vadītāja izelpas pārbaudes sistēmu. Cik zinām, "Aldaris" ir pirmā kompānija Latvijā, kas savā autoparkā ievieš šādu tehnoloģiju. Vēlamies rādīt piemēru un iedrošināt arī citus uzņēmumus izmantot jaunākās tehnoloģijas, lai uzlabotu drošību uz ceļiem," sacīja "Aldaris" valdes locekle Sigita Ozola.

Savukārt "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts norādīja, ka starptautiskās kompānijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā aizvien biežāk izvēlas rīkot Baltijas līmeņa iepirkumus autoparka papildināšanai, jo tas ir efektīvāks un izdevīgāks risinājums - tas sniedz kompānijai labākas pozīcijas sarunās ar dīleriem un nodrošina arī labākos finansēšanas nosacījumus.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" šogad jūnija beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!