Foto: RIA Novosti/Scanpix

Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departaments atcēlis AS "Sentor Farm aptiekas" labvēlīgo sprieduma daļu strīdā ar Konkurences padomi (KP) par 2009.gada 12.novembra lēmumu par uzņēmumam piemēroto sodu saistībā ar apvienošanās noteikumu pārkāpšanu, informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Administratīvā apgabaltiesa 2011.gada 22.jūnija atcēla KP lēmumu daļā par 5215 latu naudas sodu, bet atstāja spēkā KP lēmumu daļā, ar kuru atzīts, ka "Sentor Farm aptiekas" pārkāpusi Konkurences likumu, nesniedzot KP ziņojumu pirms apvienošanās, un par to uzņēmumam noteikts 3975 latu sods.

Kā informēja Kataja, AT Senāts atcēlis Administratīvās apgabaltiesas pērnā gada 22.jūnija spriedumu, ar kuru apmierināts "Sentor Farm aptiekas" pieteikums, bet otru sprieduma daļu nemainīja.

Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Kā ziņots, KP 2009.gadā piemēroja uzņēmumam naudas sodu par apvienošanās noteikumu pārkāpšanu. Apgabaltiesa daļēji apmierināja pieteikumu un pārsūdzēto lēmumu daļā atcēla.

Senātā skatāmajā lietā izvērtēja, vai "Sentor Farm aptiekas" veica aizliegtu apvienošanos, ja iegādāto aptieku licences vēl netika pārreģistrētas. Tāpat tika vērtēts, kā tas ietekmē tirgus dalībnieku apvienošanās noteikumus, papildināja Kataja.

Tāpat Senāts vērtēja, vai, iegādājoties aptiekas un nesniedzot ziņojumu par apvienošanos, "Sentor Farm aptiekas" ievēroja iepriekš uzņēmumam noteikto aizliegumu izvairīties no tirgus koncentrācijas.

LETA jau ziņoja, ka 2008.gadā "Sentor Farm aptiekas" un "Recipe plus" īpašnieki izveidojuši holdingu AS "Repharm", kas iecerējis pārņemt abu uzņēmumu īpašnieku kapitāla daļas.

Par iecerēto apvienošanos tika informēta KP, kas izvērtēja "Mēness aptieku" tīkla īpašnieka AS "Sentor Farm aptiekas" un medikamentu lieltirgotavas AS "Recipe plus" iespējamo apvienošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!