Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Senāts ceturtdien izlēmis pieņemt izskatīšanai ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Arvīda Kalniņa protestu par tiesas spriedumu, ar kuru šā gada 5.janvārī pasludināta veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" maksātnespēja. Līdz Senāta lēmumam par protesta pamatotību ceturtdien arī apturēta "Palink" maksātnespējas sprieduma izpilde.

Senāts ceturtdien rīcības sēdē nolēmis ierosināt kasācijas tiesvedību saistībā ar Kalniņa protestu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas šā gada 5.janvāra spriedumu, kā arī nodot lietu izskatīšanai AT Senāta Civillietu departamenta sēdē 7.martā plkst.13.45, informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Senāts arī apturējis Rīgas Kurzemes rajona tiesas 2012.gada 5.janvāra sprieduma izpildi līdz lietas izskatīšanai kasācijas instances tiesā. Tas nozīmē, ka administratoram nav tiesību veikt nekādas darbības "Palink" maksātnespējas procesā, papildināja Kataja.

"Palink" ģenerāldirektors Marsels Harasti, komentējot tiesas lēmumu, uzskata, ka Augstākās tiesas lēmums "apliecina, ka SIA "Palink" maksātnespēja tika pasludināta nepamatoti". "Mēs novērtējam Augstākās tiesas operatīvo rīcību, apturot šī, mūsuprāt, nelikumīgā sprieduma turpmāko darbību. Pašreiz SIA "Palink" galvenā prioritāte ir saglabāt uzņēmuma saimniecisko darbību bez jebkādiem pārtraukumiem, un mēs paļaujamies, ka arī pārējās lietā iesaistītās puses respektēs šādu tiesas lēmumu," norāda uzņēmuma vadītājs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

5.janvārī tika atzīta "Palink" maksātnespēja, taču pats "Palink" paziņoja, ka neatzīst šo spriedumu un lūgs par to iesniegt protestu.

"Palink" apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 62,1% - 2010.gadā "Palink" strādāja ar 3 080 870 latu zaudējumiem, 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 81 30 874 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!