Foto: Publicitātes foto

No šī gada septembra SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) valdes locekļa amatā stāsies Dmitrijs Soldatenko, nomainot līdzšinējo vadītāju Andri Vilcmeieru. Dmitrijs Soldatenko turpinās darbu arī kā Latvijas būvniecības un būvmateriālu ražošanas uzņēmumu grupas"Skonto Group" valdes loceklis un "LEC Construction International GmbH" direktors.

"Uzņēmums ir veiksmīgi pielāgojies pandēmijas situācijai un turpina darbu pie esošajiem projektiem tepat Latvijā, kā arī LEC galvenajā eksporta tirgū, Vācijā. LEC darbībā ir rasti risinājumi, lai tas spētu efektīvi adaptēties jaunajiem tirgus apstākļiem un ekonomiskajai situācijai Eiropā. Esmu pateicīgs līdzšinējam LEC valdes priekšsēdētājam Andrim Vilcmeieram par viņa paveikto un sniegto ieguldījumu uzņēmuma attīstībā," stāsta Dmitrijs Soldatenko.

Viņš līdz šim ieņēma LEC Telekomunikāciju tīklu departamenta direktora amatu, un viņa darba pieredze "Skonto Group" uzņēmumos kopš 2008. gada bija saistīta ar infrastruktūras un eksporta projektu vadību un pēdējos gados – ar darbu uzņēmumu vadības komandās. Jaunais LEC vadītājs turpinās kompānijas attīstību gan Latvijā, gan ārvalstīs, piemēram, nodrošinot apjomīgā projekta "Optiskā tīkla infrastruktūras projektēšana un būvniecības darbi Latvijas teritorijā" realizāciju, kā arī turpinot 500 kilometru optisko kabeļu tīkla izbūves projektu Vācijas ziemeļaustrumu daļā.

Iepriekšējais LEC vadītājs Andris Vilcmeiers atstās arī "Skonto Group" valdes priekšsēdētāja amatu, un turpmāk "Skonto Group" darbosies trīs līdzšinējo valdes locekļu sastāvā.

SIA "Latvijas Energoceltnieks" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas reģionā enerģētikas un sakaru tīklu nozarē. Tas nodrošina kvalitatīvu un ilgtspējīgu pilna cikla projektu realizāciju no plāna izveides līdz komunikāciju ierīkošanai klientiem Baltijā, Skandināvijā un Vācijā. Uzņēmumu ar vairāk nekā 28 gadu pieredzi vada augsta līmeņa profesionāļu komanda, nodarbinot vairāk nekā 500 speciālistu.

"Skonto Group" ir Latvijā lielākā būvniecības nozares uzņēmumu grupa, kurā ietilpst "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Latvijas Energoceltnieks" un "Skonto Cross Timber Systems". Grupas uzņēmumi saviem klientiem Latvijā un ārvalstīs spēj nodrošināt pilnu būvniecības pakalpojumu ciklu, sākot ar inženiertehnisko risinājumu izstrādi, konstrukciju ražošanu Latvijā un beidzot ar to piegādi un montāžu. Grupas uzņēmumos strādā vairāk nekā 1500 darbinieku. Pērn grupā ietilpstošie uzņēmumi darbaspēka nodokļu maksājumus veica vairāk nekā 14 miljonu eiro apmērā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka SIA "Latvijas Energoceltnieks" tiek piesaukta kā viena no būvnieku karteļa dalībniecēm. Uzņēmums Konkurences padomes lēmumu uzskata par nepamatotu un pilnībā nepiekrīt izvirzītajiem pārmetumiem, tāpēc pēc detalizētas iepazīšanās ar šīs iestādes pieņemto lēmumu to pārsūdzēs, vēršoties ar pieteikumu Administratīvajā apgabaltiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!