Foto: LETA
Valsts budžetā šogad septiņos mēnešos nodokļu ieņēmumi iekasēti par 35 miljoniem eiro mazāk nekā plānots, trešdien intervijā LTV teica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

"Jūlija mēnesis ir izteikti sliktāks nekā iepriekšējie seši mēneši. Salīdzinot ar plānu šobrīd septiņos mēnešos ir mīnuss 35 miljoni," teica Pētersone, gan piebilstot, ka salīdzinot ar pērnā gada septiņiem mēnešiem nodokļu ieņēmumi šogad pieauguši par 4,5%.

Viņa atzīmēja, ka Latvijas ekonomika neattīstās tik strauji kā bija plānots gada sākumā, turklāt nodokļu ieņēmumus mazinājis arī pērn vasarā ieviestais Krievijas embargo.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!