Foto: LETA
SIA "Severstal Distribution" apgrozījums 2019. gadā palielinājies līdz 699,6 miljoniem eiro, bet peļņa – līdz 24,4 miljoniem eiro. Uzņēmuma apgrozījums gada laikā palielinājies par 3,5%, bet peļņa augusi par 6,7%, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Konsolidētais apgrozījums pērn bijis 705,6 miljoni eiro, bet peļņa – 20 miljoni eiro. Pērn koncerns pārdevis 1,26 miljonus tonnu tērauda izstrādājumu, kas liecina par 2% pieaugumu, salīdzinot ar gadu iepriekš. Tērauda piegādes servisa attīstīšana ļāvusi uzņēmumam palielināt pārdošanas apjomus ienesīgākajos ES tirgos, neskatoties uz stagnāciju dažos galvenajos reģionos.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2019. gadā "Severstal Distribution" palielināja piegādes Vācijas tirgum un tam tuvējām valstīm līdz 191 tūkstotim tonnu (2018. gadā – 41 tūkstotis tonnu). "Severstal Distribution" pārdošanas apjoms Baltijas valstīs veidoja 24% no kopējā pārdošanas apjoma, Centrālajā un Austrumeiropā – 52% no koncerna kopējā pārdošanas apjoma.

Pērn SIA "Severstal Distribution" nodokļos samaksājis 6,5 miljonus eiro un ar darba vietām nodrošinājis 273 darbiniekus. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir publiskā akciju sabiedrība no Krievijas "Severstaļ", bet kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Aleksejs Mordašovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!