Foto: LETA

SIA "Severstal Distribution" aizvadītajā gadā palielinājis apgrozījumu par 19,95 miljoniem eiro, rādītājam pieaugot līdz 719,56 miljoniem eiro. 2020.gadu uzņēmums noslēdzis ar 28,81 miljonu eiro peļņu, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Neskatoties uz tērauda patēriņa samazinājumu un tirdzniecības ierobežojumiem, gan SIA "Severstal Distribution", gan arī visam koncernam izdevies saglabāt stipru pozīciju tērauda tirgū. 2020.gadā uzņēmums pārdeva 1,46 miljonus tonnu tērauda izstrādājumu, kas ir par 15% vairāk, salīdzinot ar gadu iepriekš.

Pērn uzņēmums ievērojami palielināja piegādes Vācijas tirgum un tam tuvējām valstīm. Šī reģiona īpatsvars uzņēmuma kopējos pārdošanas apjomos pieauga līdz 25%, pārdošanas apjomi Baltijas valstīs veidoja 19%, bet Austrumeiropā – 49% no kopējā pārdošanas apjoma.

SIA "Severstal Distribution" darbojas kā tērauda vairumtirgotājs un sniedz ar to saistītus pakalpojumus, tostarp, tērauda apstrādi, uzglabāšanu, kā arī loģistikas pakalpojumus, tehnisko atbalstu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Severstal Distribution" norāda, ka pagājušajā gadā turpināta tirdzniecības un tirgus risku samazināšanas politika, apdrošinot vietējās un eksporta piegādes. Uzņēmums norāda, ka 2020.gadā pircēju maksājumu disciplīna saglabājās visaugstākajā līmenī.

1992.gadā reģistrētais SIA "Severstal Distribution" pērn ar darba vietām nodrošinājis 248 darbiniekus. "Lursoft" publiskotie VID dati rāda, ka pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,5 miljonus eiro, tostarp 1,86 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,97 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA "Severstal Distribution" patiesais labuma guvējs ir Aleksejs Mordašovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!