Foto: Shutterstock
Riekstu un žāvētu augļu piegādātājs, pārstrādātājs un tirgotājs SIA "Alis Co" pagājušajā gadā sasniegtos ekonomiskos rādītājus, salīdzinot ar 2020.gada plāniem, novērtē kā pozitīvus. Pērn uzņēmums apgrozīja nepilnus 14 miljonus eiro, kas ir par 10,25% mazāk nekā gadu iepriekš, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Neskatoties uz mazāku apgrozījumu, SIA " Alis Co" peļņa 2020.gadā palielinājās par 66,6%, sasniedzot 450,11 tūkstošus eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA " Alis Co" norāda, ka šī gada 1. pusgadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, uzņēmuma apgrozījums nav samazinājies.

"Lursoft" dati rāda, ka aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā SIA "Alis Co" samaksāja 1,4 miljonus eiro, tostarp 0,3 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,12 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 59 strādājošie.

Uzņēmums strādā ar lielākajiem tirdzniecības tīkliem Latvijā, kā arī eksportē produktus uz Igauniju, Lietuvu, Skandināviju, Krieviju un Baltkrieviju.

2020.gadā SIA "ALIS Co" pabeidza jauna fasēšanas ceha izbūvi, uzstādīja jaunas fasēšanas iekārtas, kā arī investēja līdzekļus gan jaunas noliktavas izbūvē, gan arī infrastruktūras uzlabošanā.

Šogad uzņēmums investēšot līdzekļus jaunu iekārtu iegādē un infrastruktūras uzlabošanā. SIA "Alis Co" cer aktīvi palielināt pārdošanas apjomus gan Baltkrievijas, gan Skandināvijas tirgos.

SIA "ALIS Co" īpašnieki ir OU "Nut Mill" (37,50%) un Aleksandrs Litevskis (62,50%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!