Foto: LETA
"Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā SIA "Domenikss" 2020. gadā strādājis ar 37,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 1,57 miljonu eiro lielu peļņu.

Gadā, kad auto mazumtirdzniecības apjomi valstī samazinājušies par 26%, SIA "Domenikss" apgrozījums sarucis par 18%, savukārt peļņa, salīdzinot ar 2019. gadu, kāpusi par 45%, uzsver uzņēmums. Nodokļos valstij sabiedrība 2020. gadā ir samaksājusi teju 5,3 miljonus eiro.

"Gads uzņēmumam ir noslēdzies veiksmīgi, neskatoties uz to, ka tas ir bijis viens no izaicinošākajiem jaunāko laiku autobūves un mazumtirdzniecības nozaru vēsturē. Rezultāts sasniegts, pateicoties stratēģiskiem vadības lēmumiem, finanšu izmaksu disciplīnai, apjomīgam darbam efektivizācijas uzlabošanā, kā arī kolektīva spējai operatīvi pielāgoties darbam jaunajos apstākļos, nodrošinot nemainīgi augstu apkalpošanas kvalitāti," skaidro uzņēmuma padomes priekšsēdētāja Benita Danilenko.

SIA "Domenikss" valdes loceklis Vitālijs Ročans atgādina, ka auto mazumtirdzniecības nozare pērn piedzīvoja straujāko (bet ne lielāko) kritumu kopš 2009. gada ekonomiskās krīzes. "Apgrozījuma kritums pamatā ir saistīts ar Covid-19 diktētajiem ierobežojumiem tirdzniecībā un potenciālo pircēju piesardzību gada pirmajā pusē. Premium segmentā kritums nebija tik liels kā visā nozarē kopumā, un gada vidū atguvās gan tirgotāji, gan pircēji, pielāgojoties jaunajiem apstākļiem," saka V. Ročans.
Gadu visi tirgotāji, tostarp SIA "Domenikss", sāka ar diezgan lieliem noliktavu uzkrājumiem. Cīņā par pircēju tas rosināja asu cenu konkurenci tirgū. Būtiskākie lēmumi, kas ļāva gadu noslēgt veiksmīgi, pieņemti uzreiz pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas. Nedēļas laikā uzņēmuma valde sadarbībā ar padomi izstrādāja krīzes plānu.

2021. gadā uzņēmums turpinās izaugsmi Latvijas tirgū, prezentējot vairākus jaunus auto modeļus, kā arī īstenojot vairākus stratēģiskas izaugsmes projektus. Šomēnes Pierīgā, Sauriešos, darbu sāks SIA "Domenikss" kravas auto tirdzniecības un servisa centrs.

SIA "Domenikss" reģistrēta 1997. gadā un pieder Benitai Danilenko. "Domenikss" grupā ietilpst SIA "Domenikss" un SIA "Baltijas Auto Centrs". SIA "Domenikss" ir "Mercedes-Benz AG" un "Daimler Truck AG" ģerenerālpārstāvis Latvijā, nodrošinot "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. "Domenikss" ir arī autorizēts "Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "Fuso Canter" tirdzniecību, kā arī oriģinālo "Mercedes-Benz", "Fuso" rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu. SIA "Baltijas Auto Centrs" nodarbojas ar mazlietotu auto iepirkšanu, vērtēšanu un tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!